ua en ru

Столичний МВК отримав перші протоколи з виборів мера Києва

Столичний МВК отримав перші протоколи з виборів мера Києва Фото: місцеві вибори 2015

Кличко і Гусовський лідирують на виборах мера Києва з підрахунку голосів на 49 ділянках

Згідно з першим протоколам, які отримала Київська міська виборча комісія, "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Самопоміч", "Батьківщина", "Свобода" та Демал'янс проходять до Київради за підрахунком голосів на 49 ділянках, передє кореспондент РБК-Україна.

Так, кандидат від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Віталій Кличко і кандидат від партії "Самопоміч" Сергій Гусовський лідирують на виборах мера Києва за даними протоколів з 49 ділянок з 1 тис. 89, отриманих Київською територіальною виборчою комісією.

Всі 49 ділянок - з 5 округів в Печерському районі столиці.

Згідно з протоколом, у Печерському районі взяли участь у голосуванні 36,3 тис. виборців, з них за Кличка віддали голоси 13 тис. 640 виборців, за Гусовського - 3 тис. 851, за депутата Верховної Ради Борислава Березу - 2 тис. 613, за кандидата від "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Володимира Бондаренка - 2 тис. 523, за кандидата партії "Єдність" Олександра Омельченка - 2 тис. 427, за кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Пузанова - 2 тис. 152.

Варто зауважити, що станом на 13 годину до Київської міської виборчої комісії усі 87 протоколів про підсумки результатів голосування здала Голосіївська районна виборча комісія. Однак, поки МВК відповідні результати не оприлюднила.

Нагадаємо, ЦВК України продовжує публікувати результати місцевих виборів 2015 на своєму офіційному сайті. Зокрема, на даний момент обрано 3 245 депутатів сільрад (з 118 372) і 39 депутатів селищних рад (з 11438).