ua en ru

У ЦВК розраховують на цьому тижні затвердити список територій Донбасу, де не буде виборів

У ЦВК розраховують на цьому тижні затвердити список територій Донбасу, де не буде виборів Фото: Андрій Магера

Мова йде, як про окуповані населені пункти, так і про підконтрольні Україні

Центральна виборча комісія (ЦВК) розраховує на цьому тижні узгодити список населених пунктів на Донбасі, де не будуть проводитися місцеві вибори. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в ефірі телеканалу "112 Україна".

Так, за його словами, від глав військово-цивільних адміністрацій (ВГА) Донецької і Луганської областей, надійшли подання щодо територій, де провести вибори неможливо.

"Мова йде, як про окуповані населені пункти, так і про підконтрольні Україні, але в яких може бути створена загроза для життя, здоров'я членів виборчої комісії, виборців і вільної реалізації виборчого права", - зазначив він.

Він також зазначив, що такий перелік є в ЦВК, як по Донецькій, так і по Луганській області.
"Ми ще з колегами з цього приводу будемо радитися і приймати рішення. Сподіваюся, що цього тижня ЦВК прийме рішення і направить його до ВР України", - додав Магера.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що проведення "фейкових" виборів на Донбасі ставить під загрозу мінські угоди.

Нагадаємо, у Мінрегіоні повідомили, що у місцевих виборах, які мають відбутися 25 жовтня візьмуть участь 75 об'єднаних громад.