ua en ru

Місцеві вибори 2015: ЦВК вважає, що в Маріуполі сьогодні ще може початися голосування

Місцеві вибори 2015: ЦВК вважає, що в Маріуполі сьогодні ще може початися голосування Фото: Михайло Охендовський

Маріупольська ТВК ще може організувати процес голосування

Маріупольська територіальна виборча комісія сьогодні, 25 жовтня, ще може організувати процес голосування на місцевих виборах. Про це на брифінгу заявив голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що сьогодні протягом дня все-таки повернеться розум і почуття відповідальності 11 членів комісії (Маріупольської ТІК - ред.) і вони знайдуть в собі сили забезпечити прийняття бюлетенів міською виборчою комісією від поліграфічного підприємства, яке їх видало. Ці виборчі бюлетені будуть передані чотирьом районним у місті Маріуполі районним виборчим комісіям. Ті, в свою чергу, передадуть бюлетені для голосування на виборчі дільниці. Зрозуміло, що дільниці відкриються з дуже великим запізненням. Але навіть якщо вони відкриються, скажімо, в шість годин вечора, вибори можуть відбутися", - заявив Охендовський.

Крім того, Охендовський повідомив, що ЦВК звернулася в правоохоронні органи щодо наявності складу злочину в діях окремих членів Маріупольської ТВК.

За відповідні правопорушення, винні у зриві виборів в Маріуполі можуть позбавити волі строком на 7 років.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликає Верховну Раду України і Центральну виборчу комісію забезпечити проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську Донецької області до кінця 2015 року.