ua en ru

ЦВК не збирається припиняти повноваження Дніпропетровської ТВК, скандал створений штучно

ЦВК не збирається припиняти повноваження Дніпропетровської ТВК, скандал створений штучно Фото: Жанна Усенко-Чорна

ЦВК не прийняла ніякого рішення

Центральна виборча комісія не має наміру припиняти повноваження Дніпропетровської ТВК. Про це журналістам повідомила член ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає "112 Україна".

"Відбулося одне з рядових нарад ЦВК, обговорювалися питання, в той же час, один з моїх колег, незважаючи на те, що є етика державного службовця, я не можу коментувати його мети, але чомусь йому дуже захотілося зробити з цього сенсацію. Хочу розвіяти, що ніякої сенсації немає. Мені стало відомо, що створюється певна скандальна ситуація з приводу того, що ЦВК має приймати якісь рішення, які припиняти повноваження певних членів комісії, то я б хотіла зазначити, що сьогодні жодного засідання ЦВК проводити не буде ", - зазначила Усенко-Чорна.

Член ЦВК прокоментувала інформацію про можливе припинення повноважень Дніпропетровської ТВК. "Ні, це фейкова новина, і мені дуже шкода, що один з членів ЦВК причетний до цього", - сказала вона.

При цьому Усенко-Чорна зазначила, що в ЦВК надійшла низка скарг і звернень. "У ЦВК надійшла низка звернень, ряд скарг, надійшли інші матеріали. Стоїть питання про ротацію членів районних у місті Дніпропетровську, виборчих комісій. Обговорювали ці питання. Жодного рішення ЦВК не приймала і жодного засідання сьогодні не проводилося", - зазначила вона.

Слід зазначити, що за даними громадянської мережі ОПОРА, явка на виборах по Дніпропетровську склала 45% .

Практично всі комісії отримали постанови про зміни в своєму складі від міської комісії. Але члени райТВК не можуть встановити, які постанови є справжніми, бо деякі з них, за словами членів ТВК, засвідчені різними печатками міської комісії. В міській комісії чекають на звіт В. Панкуліч за її роботу протягом останніх двох днів.

А Жовтнева районна ТВК прийняла перший протокол зі спеціальної дільниці.

Нагадаємо, засідання ЦВК, яке нібито було екстрено зібрано через вибори мера Дніпропетровська, скасовано, повідомив глава прес-служби відомства Костянтин Хівренко.

За даними екзит-полу Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), Філатов набрав 62% голосів виборців, обійшовши кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула (38%).