ua en ru

ЦВК затвердила середні норми видатків виборчкомів на другий тур місцевих виборів

ЦВК затвердила середні норми видатків виборчкомів на другий тур місцевих виборів Фото (ElectionInfo): Центральна виборча комісія України

Центрвиборчком роз'яснив окремі питання з підготовки та проведення повторного голосування на місцевих виборах в Україні

Центральна виборча комісія України (ЦВК) на черговому засіданні 3 жовтня затвердила роз'яснення щодо окремих питань організації підготовки та проведення повторного голосування на місцевих виборах 15 листопада 2015 року. Про це повідомили у прес-службі ЦВК.

Зокрема, Центрвиборчком затвердив середні норми видатків територіальних і дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення повторного голосування з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Крім того, ЦВК внесла зміни до роз'яснення про порядок виготовлення, передачі, зберігання і використання штампа "вибув" під час проведення виборів депутатів Верховної ради АР Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів і старост сіл, селищ, затвердженого постановою комісії від 1 вересня №213.

"З метою забезпечення однакового застосування на всій території України законодавства про місцеві вибори ЦВК затвердила роз'яснення щодо окремих питань організації підготовки та проведення повторного голосування з виборів депутатів сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів і старост сіл, селищ. Також встановлено форму подання кандидатур, що подаються кандидатом на посаду міського (у містах, кількість виборців у яких дорівнює або перевищує 90 тис.) голови, включеним до виборчого бюлетеня для повторного голосування, для включення до складу дільничної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ЦВК попросила Кабмін перерозподілити бюджетні кошти на другий тур місцевих виборів.