ua en ru

ЦВК: вибори в Маріуполі і Красноармійську мають пройти 15 листопада

ЦВК: вибори в Маріуполі і Красноармійську мають пройти 15 листопада Фото: Михайло Охендовський

Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський

Центральна виборча комісія України (ЦВК) вважає за необхідне забезпечити проведення голосування на місцевих виборах у містах Красноармійську та Маріуполі Донецької області в найкоротші терміни. Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив Охендовський, найближчим можливим днем ​​проведення такого голосування є неділя, 15 листопада 2015 року.

"ЦВК пропонує звернутися до Верховної Ради України як до єдиного законодавчого органу про невідкладне законодавче вирішення відновлення порушених прав членів територіальних громад міст Маріуполь та Красноармійськ і призначення виборів на неділю 15 листопада 2015 року", - сказав Охендовський.

За відповідне рішення проголосувало 11 членів ЦВК, двоє утрималися.

Разом з тим, як повідомили у прес-службі ЦВК, Центрвиборчком скасував постанову Маріупольської міської виборчої комісії від 30 жовтня №124 "Про встановлення результатів виборів депутатів в одномандатних виборчих округах, виборів сільського, селищного, міського голови, старости, депутатів у багатомандатному виборчому окрузі", оскільки обставини, наведені в цій постанові, не є визначеними виборчим законом підставами для прийняття виборчкомом рішення про визнання виборів такими, що не відбулися. ЦВК встановила, що вказане рішення суперечить законодавству і прийнято з перевищенням повноважень зазначеної комісії.

З цих же підстав ЦВК скасувала рішення Красноармійської міської виборчої комісії від 25 жовтня №52 "Про визнання чергових виборів депутатів Красноармійської міської ради Донецької області 25.10.2015 такими, що не відбулися" і №53 "Про визнання чергових виборів Красноармійського міського голови 25.10.2015 такими, що не відбулися".

Нагадаємо, місцеві вибори в Маріуполі і Красноармійську 25 жовтня не відбулися.

Як повідомлялося, парламентська коаліція досі не домовилася про дату виборів у Маріуполі і Красноармійську.