ua en ru

УГКЦ вимагає від священиків зняти свої кандидатури з місцевих виборів

УГКЦ вимагає від священиків зняти свої кандидатури з місцевих виборів Фото: владика Богдан

В іншому випадку греко-католицькі священики будуть покарані

Українська греко-католицька церква (УГКЦ) вимагає від своїх священиків зняти кандидатури з місцевих виборів 2015 року Про це йдеться в листі владики Богдана (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії і секретаря Синоду єпископів УГКЦ, передає прес-служба церкви.

"Як ви розумієте, такі дії суперечать церковним законодавством Католицької Церкви, яке не допускає прямої участі духовенства в політичних процесах, і рішенням 63-ї сесії Синоду Єпископів КГВА, які були сформульовані у відомій вам Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній", - йдеться у листі владики Богдана.

Він зазначає, що такі дії священнослужителів "підривають авторитет Церкви в очах громадян України".

У зв'язку з цим, владика Богдан звернувся до єпископів УГКЦ з проханням перевірити, хто з представників духовенства вів себе таким чином, і зобов'язати цих священнослужителів якомога швидше зняти свої кандидатури з виборчих перегонів й зробити їм відповідне попередження про неприпустимість подібних дій на майбутнє. У разі непослуху їм пропонується "накласти покарання, згідно з церковним законодавством".

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться у неділю, 25 жовтня 2015 р. Центральна виборча комісія (ЦВК) завершила реєстрацію міжнародних спостерігачів на цих виборах.