ua en ru

Під час виборів МВС задіє понад 3 тис. співробітників у Київській області

Під час виборів МВС задіє понад 3 тис. співробітників у Київській області Фото: Ігор Драпей

У столичному регіоні вже зафіксовано 14 повідомлень про правопорушення під час передвиборних перегонів

Для охорони порядку на час виборчого процесу щодо проведення місцевих виборів на території Київської області залучать понад 3 тис. міліціонерів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник начальника ГУМВС України в Київській області - начальник міліції громадської безпеки Ігор Драпей, повідомили у прес-службі столичного обласного главку МВС.

За словами Драпея, загалом на виборчих дільницях столичного регіону будуть цілодобово забезпечувати охорону 3382 міліціонери.

Як зазначається, основним завданням правоохоронців буде забезпечення безпеки громадян, їх прав, свобод і законних інтересів, а також запобігання правопорушенням, тому особовий склад органів внутрішніх справ працюватиме в посиленому режимі несення служби.

За словами полковника міліції, під час проведення місцевих виборів буде залучено максимальну кількість членів громадських формувань, представників громадськості, які будуть допомагати здійснювати заходи безпеки і підтримувати правопорядок на територіях, прилеглих до виборчих дільниць і в інших громадських місцях.

"Зокрема, налагоджено дієву співпрацю із громадською організацією ОПОРА, члени якої на громадських засадах здійснюють контроль за ходом передвиборної гонки і, власне, під час виборчого процесу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Драпей, особлива увага приділяється забезпеченню посилення охорони особливо важливих державних об'єктів та установ, представництв іноземних держав, об'єктів життєзабезпечення населення та контролю за зберіганням зброї, вибухових і сильнодіючих речовин на об'єктах дозвільної системи, а також за зберіганням її власниками, в організаціях, установах і на підприємствах з метою недопущення її використання у протиправних цілях.

В даний час вже зафіксовано 14 повідомлень про правопорушення під час передвиборних перегонів у столичному регіоні.

Зазначимо, що на території Київської області створено 38 територіальних виборчих комісій (одна обласна, 12 міських і 25 районних). Орієнтовна кількість виборців становить близько 1,5 млн громадян.

Нагадаємо, під час місцевих виборів МВС задіє не менш 85 тис. співробітників по всій Україні.