ua en ru

Вибори в Маріуполі і Красноармійську можуть призначити на 29 листопада

Вибори в Маріуполі і Красноармійську можуть призначити на 29 листопада Фото: Єгор Фірсов

Така дата обговорюється у Верховній Раді

Вибори в Маріуполі і Красноармійську Донецької області український парламент може призначити на 29 листопада. Про це в коментарі журналістам повідомив народний депутат України, член фракції "Блок Петра Порошенка - "БПП" Єгор Фірсов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є розмови в парламенті щодо проведення виборів (у Маріуполі та Красноармійську, - ред.) 29 числа", - сказав Фірсов.

Він пояснив, що нова дата проведення місцевих виборів є більш реалістичною порівняно з 15 листопада.

У свою чергу заступник лідера фракції БПП Ігор Кононенко зазначив, що фракція готова розглядати три варіанти дати виборів: 15, 22 і 29 листопада. За його словами, відповідне рішення має ухвалити парламент після дискусії.

Те, що парламент розглядає призначення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську 22 або 29 листопада підтвердив і лідер парламентської фракції БПП Юрій Луценко.

"Якщо питання виборів буде поставлений, то наша фракція разом з іншими вважає необхідним підтримати рішення про перенесення виборів у Маріуполі та Красноармійську на 22 бо 29 число",- сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше можливою датою проведення виборів у Маріуполі називають 22 листопада.

Зазначимо, що місцеві вибори не відбулися у Маріуполі та Красноармійську 25 жовтня. Коаліція влаштовувала засідання з питання призначення нової дати виборів, однак так і не дійшла згоди. Передбачалося також, що вибори можуть відбутися одночасно з другим туром голосування за мерів - 15 листопада.