ua en ru

Вибори мера Львова 2015: перебіг кампанії

Вибори мера Львова 2015: перебіг кампанії Фото: львів’яни готуються до виборів мера

Вибори мера 2015 у Львові, як і в інших містах України, пройшли 25 жовтня. Проте жоден з кандидатів не зміг отримати більше половини голосів виборців. Отже, питання про те, хто очолить Львів, буде вирішуватися в ході другого туру виборів, який відбудеться 15 листопада. На цій сторінці ви можете стежити за перебігом виборчої кампанії у Львові

У Львові буде другий тур виборів мера

Територіальна виборча комісія Львова оголосила попередні результати, згідно з якими чинний мер Львова Андрій Садовий набрав 49,22% (131 426 голосів). Таким чином, у Львові відбудеться другий тур виборів глави міста.

Повідомляється також, що інші голоси виборців розподілилися наступним чином:

  1. Руслан Кошулинський - 12,29% (32 811 голосів)
  2. Володимир Гірняк - 11,08% (29 595 голосів)
  3. Дмитро Добродомов - 10,74% (28 697 голосів)
  4. Оксана Юринець - 4,33% (11576 голосів)

Львів готується до другого туру виборів мера

Вибори мера Львова швидше за все пройдуть у два тури. Як повідомляє "Гал-инфо", згідно з паралельним підрахунком голосів, проведеним ВО "Свобода", чинний міський голова Андрій Садовий отримує 49,19% голосів. За інформацією Руслана Кошулинського, висунутого на цей пост "Свободою", сам він займає друге місце. При цьому назвати свій результат екс-вицеспикер Верховної Ради відмовився.

"Основне зловживання може бути з уточнюючими протоколами. Однак ми сподіваємося, що якщо по-чесному, по-чесному. Я готуюся до другого туру", - заявив Руслан Кошулинський.

Відзначимо, що раніше результати свого паралельного підрахунку голосів оприлюднила "Самопоміч", від якої висувається Андрій Садовий. За їх інформацією, чинний мер переміг вже в першому турі, отримавши 50,88% голосів виборців. При цьому, за даними "Самопомочи", який посів друге місце Руслан Кошулинський отримав 12,62% голосів. Слідом за ним йдуть Володимир Гірняк ("Громадянська позиція") - 11,37%, Дмитро Добродомов ("Народний контроль") - 11%, Оксана Юринець (БПП "Солідарність") - 4,49%, Ігор Зінкевич ("Укроп") - 3,44%, Ігор Васюник (самовисуванець) - 3,27%.

Відзначимо, що результати екзит-полів також пророкують другий тур виборів у Львові. Згідно з ним, Андрій Садовий отримав підтримку 48% виборців, а Руслан Кошулинський набрав 14,1% голосів.

У Львові роздавали подарункові сертифікати

У місті зафіксовано факти поширення подарункових сертифікатів від імені партії «Народний контроль» та кандидата на посаду мера Львова Дмитра Добродомова, які нібито дають змогу отримати 500 грн. - повідомляє "Гал-інфо". Щоправда представники "Народного контролю" свою причетність до сертифікатів заперечують. "Ми ніяким чином не пропонували і не будемо пропонувати матеріальні блага для здобуття голосів виборців», - сказав керівник обласного осередку партії.
Сам кандидат у мери Дмитро Добродомов теж стверджує, що такі дії є нічим іншим, «як провокацією та спробою задіяти політичну технологію "чорного піару".

Про безпеку на виборах вже подбали

На посаду міського голови Львова претендують 11 кандидатів, у тому числі нинішній мер Андрій Садовий та представник партії "Громадська рух "Народний контроль" Дмитро Добродомов. Передвиборчий процес у Львові триває відносно спокійно. Щоб уникнути провокацій у день виборів в області будуть задіяні понад 5 тис. міліціонерів, з них 3154 працюватимуть на виборчих дільницях, а 500 працівників патрульної служби міста Львова - в обласному центрі, забезпечуючи охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху.

Попередні місцеві вибори у Львові

На попередніх виборах 2010 року у Львові переміг Андрій Садовий, кандидат від Республіканської християнської партії і на той момент чинний мер міста. За нього віддали свої голоси 121 000 виборців.