ua en ru

Вибори мера у Павлограді: ОПОРА звинувачує ЦВК в зміні виборчої системи

Вибори мера у Павлограді: ОПОРА звинувачує ЦВК в зміні виборчої системи Фото Ольга Айвазовська

Координатор ОПОРА назвала таке рішення ЦВК "кричущим нігілізмом"

Громадянська мережа ОПОРА звинувачує Центральну виборчу комісію (ЦВК) у зміні виборчої системи під час виборів за скасування другого туру голосування за мера Павлограда Дніпропетровської області. Так вибори в Павлограді на своїй сторінці у Facebook прокоментувала координатор мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

"Можливість непроведення повторного голосування у Павлограді з-за зменшення кількості виборців після отримання уточнених списків виборців унікальна по своїй суті ситуація. Хочу нагадати, що двотурові вибори - це окрема виборча система, має назву мажоритарна абсолютної більшості, а однотурова - мажоритарна система відносної більшості. Мова не про повторне голосування, а про прецедент зміни виборчої системи до закінчення виборчого процесу. Такого кричущого правового нігілізму в історії українських виборів ще не було", - написала вона.

Можливість непроведення повторного голосування в Павлограді через зменшення кількості виборців після отримання уточнених...

Posted by Aivazovska Olga on 28 октября 2015 г.

Нагадаємо, вчора ЦВК скасувала другий тур виборів мера у Павлограді, аргументуючи це тим, що в місті менше 90 тис. виборців.

Згідно із законом, виборча система виборів мера в місті повинна була бути визначена за даними про кількість виборців, які ЦВК повинна була опублікувати за 5 днів до початку виборчої кампанії (в даному випадку - до 5 вересня 2015 р.). Державний реєстр виборців станом на 31 серпня зареєстрував у Павлограді 92 982 тис. виборців.

Рішення ЦВК про скасування другого туру виборів вже розкритикував Комітет виборців України.