ua en ru

Вибори в Миколаєві: за підрахунками "Самопомочі", їх кандидат виходить у другий тур

Вибори в Миколаєві: за підрахунками "Самопомочі", їх кандидат виходить у другий тур Фото: Олександр Сєнкевич

Сєнкевич випереджає Гранатурова на 400 голосів

У другий тур на виборах мера Миколаєва потрапляють представник "Опозиційного блоку" Ігор Дятлов і кандидат від "Об єднання "Самопоміч" Олександр Сєнкевич. Про це РБК-Україна повідомив сам Олександр Сєнкевич.

"Вибори в нас пройшли досить спокійно. Великих порушень і кричущих випадків не було. Там був підвіз, були деякі протоколи, які були незаповнені, але не суттєво. В нас вийшов один лідер, який такий недосяжний, це лідер "Опоблоку" Ігор Дятлов. І на другому місці я, а діючий міський голова Гранатуров на третьому місці. За нашим попереднім підрахунком, він відстає від мене на 400 голосів. Попередній підрахунок, це з голосу нам телефонували з дільниць, ми все це заповнювали. Зараз ми вносимо корективи, отримуємо протоколи з мокрими печатками з дільниць, вносимо ці дані і вони підтверджують те, що було внесено з голосу. Тобто 400 голосів відділяють Гранатурова від другого туру, а я проходжу в другий тур", - повідомив Сєнкевичч.

При цьому він зауважив, що у разі виявлення фактів протиправних дій, штаб "Самопомочі" буде звертатися до правоохоронних органів.

"За мене проголосували 20 900, а за нього 20 500 виборців. Це не дуже велика різниця. Його команда єдина, хто замовив для себе екзит-пол, який вчора був проведений і вони екзит-пол не опублікували. Гадаю, що вони це зробили тому, що зрозуміли, що в них є програш. Тому зараз вони намагаються щось там фальшувати, деякі підміняти дільниці. Але в нас є протоколи, в нас вже є інформація з районних територіальних комісій. Ми контролюємо цей процес, і в разі протиправних дій будемо звертатися до правоохоронних органів, будемо звертатися до суду", - зауважив кандидат в мери Миколаєва від "Самопомочі".

При цьому Сєнкевич оцінив шанси захистити позитивний для себе результат на 90%.

"Шанси захистити результат оцінюємо на 90%, бо в нашій країні нічого не можна планувати на 100%, особливо в місті, де "Опоблок" набрав 35% голосів", - пояснив він.

Також кандидат з оптимізмом дивиться на свої шанси у другому турі.

"Я їх оцінюю дуже гарно, бо насправді дуже багато голосів було розпорошено між кандидатами демократичних сил, і тому мені вдалося пройти єдиному. Тому я вважаю, що ми можемо об'єднатися з цими людьми, я маю на увазі, вони підтримають мою кандидатуру. Отже, я маю дуже гарні шанси в другому турі пройти вперед", - зазначив Сєнкевич.

Нагадаємо, за підрахунками виборчого штабу "Нашого краю" в місті Миколаєві, у другий тур виборів у місті потрапляють представник "Опозиційного блоку" Ігор Дятлов і діючий міський голова Юрій Гранатуров від партії "Наш край".