ua en ru

Вибори в Одесі: партія мера Труханова отримує майже половину місць у міськраді

Вибори в Одесі: партія мера Труханова отримує майже половину місць у міськраді Фото (Думская.net): Геннадій Труханов

"Довіряй справам" віддали перевагу понад 34% одеситів на виборах до міськради

В Одесі партія чинного мера міста Геннадія Труханова "Довіряй справам" лідирує на виборах до Одеської міськради за результатами обробки понад 70% бюлетенів. Про це з посиланням на джерело у виборчому штабі однієї з політсил повідомляє місцеве видання "Траса Е-95".

Так, за результатами підрахунку голосів на 254 дільницях із 362, за "Довіряй справам" проголосували 34,2% виборців.

Правляча партія "БПП "Солідарність"" набирає 17,09%, "Опозиційний блок" - 14,1%, Українська морська партія на чолі з позафракційним нардепом Сергієм Ківаловим - 5,62%, "Самопоміч" - 4,73%, "Батьківщина"- 4,62%, "Відродження" - 3,63% і "Блок Дарта Вейдера" - 2,37%.

Як відомо, згідно з новим законом про місцеві вибори в Україні, для проходження до міської ради партіям потрібно подолати 5%-й бар'єр. Таким чином, наразі до одеської міськради проходять тільки чотири партії. За попередніми прогнозами, "Довіряй справам" отримає в міськраді Одеси 31 місце із 64.

Крім того, до Одеської міськради проходить імператор Палпатін Дмитро Вікторович 1990 р.н., який балотується за списками мерської партії "Довіряй справам". Як повідомляє місцеве видання "Думська", у своєму 57-му окрузі (селище Котовського) молодий кандидат, який працює імператором в ТОВ "Палпатін фінанси груп", набрав 54,4%, залишивши далеко позаду конкурентів.

Водночас наймолодший мер України Сергій Мазур зберіг крісло градоначальника райцентру Балта на півночі області. За даними "Траси Е-95", 31-річний Мазур набрав 62% голосів, залишивши на другому місці Михайла Лазаренка із 20% виборців. Відтепер, після запуску реформи з децентралізації влади в Україні, Мазур стане главою Балтської територіальної громади, що об'єднала кілька населених пунктів. Мазур був обраний міським головою Балти Одеської обл. у 2010 р., ставши наймолодшим мером в Україні у віці 26 років.

Як повідомлялося за підсумками підрахунку більше 78% голосів, до Одеської обласної ради проходять шість партій: БПП "Солідарність", "Оппоблок", "Довіряй справам", "Батьківщина", "Відродження" і "Наш край".