ua en ru

Хто виграв вибори в Одесі

Хто виграв вибори в Одесі Фото: в Одесі відбулися місцеві вибори

Міський виборчком Одеси вже обробив 25% голосів

Вибори в Одесі, як і практично по всій Україні, відбулися в неділю, 25 жовтня. Жителі міста голосували за депутатів до міської ради, а також обирали нового міського голову. Другий тур виборів мера Одеси може не відбудуться, оскільки, за результатами обробки 25% бюлетенів, один з кандидатів набрав більше 50% голосів.

Вибори мера Одеси

Так, згідно з інформацією місцевого видання "Траса Е-95", явним лідером серед претендентів на крісло голови міста став чинний мер Одеси Геннадій Труханов. На вибори він йшов від очолюваної ним партії "Довіряй справах" і за результатами, які відомі на даний момент, отримав підтримку 51,5% виборців. Його головний конкурент Саша Боровик від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" набрав за підсумками обробки 25% бюлетенів наполовину менше - 23,7% голосів.

На другому і третьому місці зі значним відривом опинилися колишній голова міста Едуард Гурвіц, який ішов на вибори як самовисуванець і Сергій Ківалов від Української морської партії. Вони набрали 7,7% і 5,1% відповідно.
Результати екзит-полів, які з'явилися відразу ж після закриття виборчих дільниць у день голосування, виглядали наступним чином:

  1. Геннадій Труханов - 47,6 %
  2. Саша Боровик - 30,8%
  3. Едуард Гурвіц - 9,6%
  4. Сергій Ківалов - 3,7%
  5. Світлана Фабрикант - 2,8%

Тим не менш, згідно з попередніми даними за підсумками голосування, другий тур виборів мера Одеси може не відбудуться і чинний голова міста може бути переобраний.

Вибори в міськраду Одеси

Крім результатів виборів мера, вже представлені і попередні дані по партіям, які подолали 5% бар'єр і проходять у міську раду Одеси. Так партія "Довіряй справах" набирає на даний момент 31,7% голосів виборців, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 15,3%, а "Опозиційний блок" - 13,7%. Зазначається, що "Українська морська партія Сергія Ківалова" також отримає мандати у міськраді, проте точна цифра набраних голосів не вказана. Крім того, на межі проходження бар'єру до 5%, партія ВО "Батьківщина" і "Самопоміч".