ua en ru

Заява партії: "Наш край" відстояв право брати участь у виборах на Волині, у Житомирській і Львівській обл

Окружні адміністративні суди Волинської та Житомирської областей визнали неправомірними рішення облвиборчкомів і зобов'язали їх зареєструвати кандидатів від "Нашого краю". Про це йдеться в заяві політичної сили.

Як зазначають в партії, після винесення рішення судами обласні виборчі комісії зобов'язані зареєструвати кандидатів від "Нашого краю" на виборах у Волинську і Житомирську обласні ради. Крім того, судове рішення на користь кандидатів від "Нашого краю" в райраду винесено і в Старому Самборі (Львівська область).

"Знімаючи нашу політичну силу з виборів чинна влада прагнула прокласти собі прямий шлях до перемоги. Однак ми продемонстрували, що будемо боротися за свої права і перемагати", - зазначив голова Волинського обласного відділення партії Святослав Кравчук.

Голова Житомирської обласної організації партії Володимир Дебой підкреслив, що рішення судів доводять безпідставність звинувачень на адресу "Нашого краю". "Спроби влади прибрати конкурентів на виборах провалилися - ми продовжимо боротися за голоси виборців", - наголосив Володимир Дебой.

Нагадаємо, раніше в Херсоні виборча комісія безпідставно заборонила брати участь у виборах міського голови представнику "Нашого краю" Володимиру Сальдо, який 10 років очолював місто. З надуманих причин відмовили в реєстрації списків кандидатів від "Нашого краю" Волинська, Житомирська, Запорізька, Тернопільська обласні ради, Лисичанська міськради (Луганська область) та Старосамбірська районна рада (Львівська область). Частину справ "Наш край" вже виграв, розгляд інших поки триває.