ua en ru

ENEMO: вибори у Маріуполі та Красноармійську пройшли у відповідності до закону та без зривів

ENEMO: вибори у Маріуполі та Красноармійську пройшли у відповідності до закону та без зривів Фото: вибори

Явка виборців на момент закриття була вищою за середню явку у другому турі голосування на місцевих виборах

Місцеві вибори, що відбулися вчора, 29 листопада 2015 року, у Маріуполі та Красноармійську були здебільшого впорядкованими та пройшли у відповідності до закону та без зривів. Про це йдеться у звіт місії міжнародних спостерігачів ENEMO про попередні результати спостереження за виборами у Маріуполі та Красноармійську.

"Спостерігачі ENEMO відзначили, що голосування у Маріуполі та Красноармійську було здебільшого впорядкованим, пройшло у відповідності до закону та без зривів. Незважаючи на відсутність належної передвиборчої агітації у передвиборчий період та Постанову ЦВК, яка була пізніше оскаржена у суді групою громадян, явка виборців на момент закриття була вищою за середню явку у другому турі голосування на місцевих виборах (більше 36%), що вказує на зацікавленість виборців. Постійні заміни у складі ТВК та ДВК, у деяких випадках навіть за кілька годин до відкриття дільниць, звели нанівець попередню підготовку членів ДВК, проведену ЦВК та IFES", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на більшості відвіданих ДВК була відсутня інформація щодо процедури голосування та кандидатів. Аналогічна ситуація спостерігалась під час попередніх турів цих місцевих виборів.

"Нечіткість положень Закону про місцеві вибори та адміністративний розподіл призвела до співпадіння меж виборчих округів на дільницях", -відзначають спостерігачі.

Нагадаємо, вчора, 29 листопада 2015 року, відбулися місцеві вибори у Маріуполі та Красноармійську.