ua en ru

У Маріуполі та Красноармійську починається голосування на місцевих виборах

У Маріуполі та Красноармійську починається голосування на місцевих виборах Фото: місцеві вибори

Жителі міст зможуть обрати мерів і депутатів міськрад

У Маріуполі та Красноармійську Донецької області сьогодні, 29 листопада, о 8:00 відкрилися виборчі дільниці для голосування на місцевих виборах 2015 року. Проголосувати можна буде до 20:00.

Жителі Маріуполя та Червоноармійська будуть обирати мерів і депутатів міських рад.

Правопорядок в Маріуполі і Красноармійську сьогодні забезпечуватимуть близько 2 тисяч правоохоронців. До охорони порядку на місцевих виборах будуть залучені спецпідрозділи оперативного реагування Національної поліції "Дніпро-1", "Скіф", "Запоріжжя", "Івано-Франківськ", "Львів", а також спеціальні підрозділи Національної гвардії України.

За даними радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, в Маріуполі під час виборів зберігається загроза вчинення терактів і диверсій з боку російсько-терористичних військ.

У свою чергу голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський переконаний, що вибори в Маріуполі і Красноармійську зірвати неможливо.

Для проведення місцевих виборів у Маріуполі та Красноармійську надрукували 790 850 тис. бюлетенів, зокрема для Маріуполя - 671 тис. 444 бюлетеня, для Красноармійська - 119 тис. 406 бюлетенів. Вартість виготовлених бюлетенів становить 1 млн 122 тисячі 253 гривні.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року, коли місцеві вибори проходили по всій Україні, голосування в Маріуполі і Красноармійську не відбулося. В обох містах виникли проблеми з виборчими бюлетенями. Після довгих переговорів між фракціями коаліції Верховна Рада України призначила вибори у цих містах на 29 листопада 2015 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон про нову дату виборів у Маріуполі та Красноармійську.

Зазначимо, інформаційне агентство РБК-Україна відкриває прес-центр в Маріуполі, де будуть висвітлюватися вибори в місті.