ua en ru

Геращенко: павлоградська виборча комісія не зверталася до ЦВК щодо проведення другого туру виборів

Геращенко: павлоградська виборча комісія не зверталася до ЦВК щодо проведення другого туру виборів Фото: Антон Геращенко

Нардеп повідомив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження через скасування другого туру виборів у місті

Юридичного звернення від павлоградської виборчої комісії до Центральної виборчої комісії щодо питання проведення другого туру виборів не було. Про це сьогодні, 28 жовтня, в ефірі "5 каналу" заявив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Юридичного звернення павлоградської виборчої комісії до Центральної виборчої комісії з питанням роз'яснення чи проводити вибори в два тури не було", - сказав Геращенко.

Нардеп повідомив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження через скасування другого туру виборів у місті.

"Сьогодні зранку я передав Арсену Авакову особисто мій депутатський запит про необхідність перевірити дії членів Центральної виборчої комісії щодо так званого роз'яснення про те, що можливо не проводити в два тури вибори в Павлограді, мовляв, через те, що за останні два місяці кількість виборців там стала меншою 90 тис. Після цього було дано доручення порушити кримінальне провадження, у рамках якого вивчити це питання, якщо там є склад кримінального злочину, притягнути винних до відповідальності", - зазначив він.

Геращенко також додав: "Я думаю, що саме це стало стимулом до того, що були прийняті рішення про те, що вибори в Павлограді повинні бути в два тури".

Нагадаємо, павлоградська територіальна виборча комісія (ТВК) прийняла рішення про проведення другого туру виборів мера міста.