ua en ru

Кандидати в мери Дніпропетровська: список та рейтинги

Кандидати в мери Дніпропетровська: список та рейтинги Фото: Філатов, Вілкул та Краснов - головні претенденти на пост мера Дніпропетровська

В цьому році за вищий керівний пост в Дніпропетровську змагаються 30 кандидатів

Кандидати в мери Дніпропетровська були зареєстровані і затверджено Центральною виборчою комісією з дотриманням строків, що зазначені у плані проведення майбутніх місцевих виборів. Згідно з інформацією на офіційному сайті ЦВК, на пост глави міста балотуються 30 осіб. Однак прогноз за результатами виборів мера Дніпропетровська визначив основних лідерів передвиборної гонки.

Рейтинги кандидатів в мери Дніпропетровська

Згідно з соціологічним опитуванням, який проводився у Дніпропетровську в період з 4 по 11 жовтня Центром "Всеукраїнський соціологічний союз" на замовлення ГО "Новий вибір", показав які електоральні настрої в цьому регіоні перед виборами мера міста. Так, згідно з результатами опитування, жителі Дніпропетровська хочуть бачити головою міста Бориса Філатова. Його кандидатуру підтримали 28% опитаних громадян. За Олександра Вілкула віддали б свої голоси 23,2%, за Загіда Краснова - 18%, за Анатолія Крупського - 7,2%, а за Максима Курячого - 5% респондентів.

Кандидати в мери Дніпропетровська: список та рейтинги

Фото: Коментарі Дніпропетровськ

Головні конкуренти на крісло мера Дніпропетровська

Борис Філатов

  1. Політична сила: партія "УКРОП"
  2. Сім'я: одружений, має доньку
  3. Фінансове становище: за 2013 р. задекларував 276 тис грн

Борис Філатов працював в юридичній сфері та в свій час захищав інтереси бізнесмена Ігоря Коломойського. Після призначення останнього на посаду губернатора Дніпропетровської області, Філатов став його заступником. Є позафракційним депутатом Верховної Ради VIII скликання. Його кандидатуру на пост мера Дніпропетровська висунула партія "УКРОП".

Кандидати в мери Дніпропетровська: список та рейтинги

Фото: Борис Філатов

Олександр Вілкул

  1. Політична сила: Опозиційний блок
  2. Сім'я: одружений, має доньку
  3. Фінансове становище: за 2014 р. задекларував 257 599 грн, а дохід членів сім'ї Вілкула склав 2 млн 896 тис. грн.

Вілкул обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України у 2012-2014 р. р. в уряді Миколи Азарова. З 2010 р. по 2012 р. обіймав посаду голови Дніпропетровської ОДА. Крім того, депутат Верховної Ради V, VI і VIII скликань. Перші два рази обирався до парламенту за списком Партії регіонів. На майбутніх місцевих виборах висувається на пост мера Дніпропетровська від партії опозиційний блок.

Кандидати в мери Дніпропетровська: список та рейтинги

Фото: Олександр Вілкул

Загід Краснов

  1. Політична сила: партія "Громадянська сила"
  2. Сім'я: одружений, має трьох дітей

Краснов висував свою кандидатуру на пост мера на попередніх місцевих виборах 2010 р. За підсумками голосування він опинився на четвертому місці. На той час Він очолював партію "Громадянська сила". Оскільки партії було відмовлено в реєстрації, активісти ГМ були включені в список партії "Народний порядок", яка не пройшла до міської ради. Таким чином, Загід Краснов не отримав жодної посади в органах місцевого самоврядування.

Кандидати в мери Дніпропетровська: список та рейтинги

Фото: Загід Краснов

Нагадаємо, що ЦВК оприлюднила повний список кандидатів у мери Дніпропетровська. Остаточні результати виборів мера і депутатів міськради і облради Дніпропетровська та Дніпропетровської області будуть відомі не пізніше 30 жовтня. У разі, якщо жоден з кандидатів у мери не набере 50 % плюс один, буде оголошено другий тур виборів.