ua en ru

У Києві зафіксовано 222 порушення виборчого законодавства

У Києві зафіксовано 222 порушення виборчого законодавства Фото: у Києві зафіксовано 222 порушення виборчого законодавства

Літні люди скаржаться, що на дільницях відсутня музика і буфети

У Києві станом на 16:00 зафіксовано 222 порушення виборчого законодавства. Про це в ході брифінгу повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До міського координаційного центру та правоохоронних органів станом на цей момент (16:00 - ред.) надійшли 222 повідомлення про різноманітні правопорушення, залишається динаміка з приводу розміщення агітаційних матеріалів. На превеликий жаль, в даному випадку лідирує одна-єдина політична сила", - сказав Бондаренко.

За інформацією Бондаренка, кількість спроб підкупу виборців з 14:00 години не змінилася та складає 12 таких випадків. Зокрема, в Солом'янському районі вартість голосу склала 800 грн.

Також у КМДА повідомили про уже 5 спроб виносу виборчих бюлетенів у Голосіївському, Подільському, Оболонському районах та 6 спроб фотографування виборчих бюлетенів.

"У Оболонському, Шевченківському районах станом на зараз перевіряється інформація про підозрілі автомобілі, з яких виборцям можуть роздавати грошові кошти", - додав Бондаренко.

Разом з тим, він повідомив, що в Подільському районі розкидано антиагітаційні листівки щодо одного з кандидатів від політичної сили, а загалом літні люди скаржаться, що на дільницях відсутня музика і буфети.

На виборчій дільниці в Оболонському районі за адресою Лайоша Гавро, 22 невідомими були розміщені портрети президента Росії Володимира Путіна та прем'єра РФ Мєдвєдєва. У КМДА запевнили, що відповідне порушення вже ліквідовано правоохоронцями.

Також голова ТВК Києва Анатолій Сульдін поінформував, що найчастіше від виборців надходять скарги щодо відсутності інформаційних плакатів про кандидатів, що чинним законодавством не передбачено.

Нагадаємо, станом на 16:00 явка виборців у Києві становить 22%.