ua en ru

МВС порушило 54 кримінальні справи в ході кампанії з місцевих виборів у Києві

МВС порушило 54 кримінальні справи в ході кампанії з місцевих виборів у Києві Фото: Олександр Терещук

Крім того, столична міліція зареєструвала 34 повідомлення про порушення в "день тиші"

У "день тиші" перед місцевими виборами в Києві зареєстровано 34 повідомлення про порушення. Про це сьогодні заявив начальник ГУ МВС України в м. Києві Олександр Терещук на брифінгу, передає телеканал "112 Україна".

"Зареєстровано 34 повідомлення про порушення "дня тиші", - сказав Терещук.

З них: 26 - розміщена приватними особами агітація (балкони та ін.), 7 - розміщена в невстановлених місцях агітпродукція (електроопори, паркани), 1 - ЗМІ (телеканал транслював рекламу після півночі). Найбільше порушень зареєстровано в Оболонському районі - 10, по 5 - у Дніпровському та Солом'янському, по 3 - у Дарницькому та Деснянському, по 2 - у Голосіївському, Печерському та Шевченківському, по 1 - у Подільському та Святошинському районах. Ці повідомлення стосуються 11 політсил і кандидатів у депутати.

За словами глави столичного главку міліції, в ході передвиборної кампанії з місцевих виборів у Києві зареєстровано 1084 повідомлення про порушення, за результатами розгляду яких порушено 54 кримінальних провадження.

"Із загальної кількості зафіксовано 16 фактів підкупу виборців, 12 крадіжок, по 7 - умисне знищення або пошкодження майна та умисне легке тілесне ушкодження, 5 хуліганств", - зазначив Терещук.

Крім того, за адміністративні правопорушення правоохоронці склали понад 130 протоколів. Найпоширеніші порушення КУпАП - виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, а також порушення порядку розміщення агітматеріалів або політреклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.

Зазначимо, що тільки за минулу добу в ГУМВС в м. Києві надійшло 99 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом. За результатами перевірки слідчими підрозділами столичної міліції було відкрито 2 кримінальні провадження за ст.160 (підкуп виборців) та ч.1 ст.356 (Самоправство) КК України.

Нагадаємо, в Україні сьогодні "день тиші" перед виборами 25 жовтня. На всій території країни заборонено будь-які види передвиборної агітації. Політична агітація заборонена з опівночі останньої п'ятниці перед днем ​​голосування, а всі агітматеріали мають бути демонтовані і ліквідовані.