ua en ru

У Київській обл. міліція зафіксувала більше 200 порушень виборчого законодавства

У Київській обл. міліція зафіксувала більше 200 порушень виборчого законодавства Фото: місцеві вибори

Наймасовішим порушенням в Київській області є розміщення агітматеріалів без зазначення вихідних даних

ГУМВС України в Київській області зафіксувало більше 200 порушень виборчого законодавства. Про це заявив заступник начальника ГУМВС України в Київській області - началник міліції громадської безпеки Ігор Драпей, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день у нас зафіксовано 228 порушень різного характеру. Це із них 23 - ті, що носять ознаки кримінального правопорушення. Вони внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Те, що стосується безпосередньо підкупу виборців, таких кримінальних проваджень є шість", - повідомив він.

Також координатор виборчих програм громадської мережі "ОПОРА" у Київській області Аліна Брезіцька зазначила, що наймасовішим порушенням в Київській області є розміщення агітматеріалів без зазначення вихідних даних.

"Розміщення агітаційних матеріалів є переважно без вихідних даних. І це, мабуть, наймасовіше порушення, яке зараз зафіксоване нашими спостерігачами", - повідомила вона.

Водночас, як повідомив начальник ГУМВС України в м. Києві Олександр Терещук, столичним правоохоронцями відкрито 10 кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства у Києві.

"Порушено 10 кримінальних проваджень - це за ст. 160 Кримінального кодексу. Проводиться розслідування, всі ті факти, які говорили ви знаєте, допитуються свідки. І депутат Київради, який роздавав кошти, не буду йому підіймати рейтинги, він також допитаний, зараз готуються матеріали про підозри. Складено вже 109 матеріалів", - сказав Терещук.

За його словами, протоколи про адмінправопорушення одразу направляються до суду і найближчими днями можна очікувати рішення суддів.

"Протоколи тут же направляються до суду. Я думаю, завтра-післязавтра вже будуть певні рішення суддів", - зазначив Терещук.

Терещук повідомив, що одне з основних порушень - агітація в невстановлених місцях.

"Основні порушення - це розміщення агітації в невстановлених місцях, також виготовлення агітації з порушенням", - сказав начальник столичної міліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що порушення правил ведення агітації є наймасовішим зловживанням.

Також з'явилися попередні рейтинги кандидатів, які братимуть участь у виборах мера Києва.