ua en ru

КВУ не виключає встановлення результатів виборів через суди в Кіровограді та Кривому Розі

КВУ не виключає встановлення результатів виборів через суди в Кіровограді та Кривому Розі Фото: Олексій Кошель

КВУ не володіє фактами масових порушень виборчого законодавства у відповідних містах

Комітет виборців України (КВУ) не виключає встановлення результатів другого туру виборів в судовому форматі у Кіровограді та Кривому Розі. Про це в ході прес-конференції в Києві повідомив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що Кіровоград і Кривий Ріг будуть, як мінімум, два міста, де виборчий формат перейде у судовий", - сказав Кошель.

Разом з тим, він наголосив, що КВУ не володіє фактами масових порушень виборчого законодавства у відповідних містах та відзначив лише поодинокі такі випадки.

"У нас немає фактів, які б вказували на масштабні фальсифікації в місті Кривий Ріг і у нас немає прикладів масштабних фальсифікацій в місті Кіровоград, де на сьогодні різниця між кандидатами складає за різними оцінками від 300 до 800 голосів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що криворізька міська виборча комісія встановила результати другого туру виборів - з перевагою 752 голоси переможцем другого туру оголошено Юрія Вілкула.

Нагадаємо, в об'єднанні "Самопоміч" заявляли, що за результатами підрахунку 80% бюлетенів на виборах мера Кривого Рогу (Дніпропетровська область) лідирує Юрій Милобог.

Пізніше в "Самопомічі" закликали мешканців Кривого Рогу зібратися в понеділок, 16 листопада, на мітинг у зв'язку з фальсифікаціями на виборах мера міста.