ua en ru

КВУ заявив про достатні підстави для перерахунку голосів в Кривому Розі

КВУ заявив про достатні підстави для перерахунку голосів в Кривому Розі Фото: голова Дніпропетровської обласної організації КВУ Станіслав Жолудев

У КВУ висловили упевненість, що суд скасує рішення про визнання Юрія Вілкула мером міста

У Дніпропетровського окружного адміністративного суду було достатньо підстав для рішення про перерахунок голосів. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної організації "Комітету виборців України" Станіслав Жолудєв в інтерв'ю "Громадському".

"Сам факт невеликого розриву між кандидатами не є фальсифікацією, але є інші ознаки, за якими ми можемо їх ідентифікувати. Перший ознака, який ми виявили, що це занадто висока швидкість підрахунку. Всього лише за 5 годин процедура була завершена на всіх дільничних комісіях, і вже в 3 години ночі міська комісія видала свій вердикт", - зазначив він.

Жолудєв підкреслив, що Милобог переміг у шести районах, і тільки в одному Інгулецькому районі переміг Юрій Вілкул. Причому в цьому районі занадто великий розрив між кандидатами, і занадто велика явка в останні години перед закриттям виборчих дільниць.

"І те, і інше натякає на певну схему. Також були зафіксовані підвезення виборців з певних промислових підприємств і масове фотографування бюлетенів - це теж може служити непрямими ознаками певної махінації. Я думаю, якщо перерахунок відбудеться, то ми побачимо дещо іншу картину", - вважає Жолудєв.

При цьому він висловив упевненість, що апеляційний суд може скасувати рішення міської комісії про визнання Юрія Вілкула міським мером, це також може зробити і сама міська комісія, її рішення може скасувати ЦВК.

Нагадаємо, 16 листопада Криворізький міськвиборчком оголосив мером Юрія Вілкула з перевагою в 752 голоси.

У свою чергу, "Самопоміч" заявила, що за результатами підрахунку 80% бюлетенів на виборах мера Кривого Рогу лідирує Юрій Милобог.