ua en ru

У Львові буде другий тур виборів мера

У Львові буде другий тур виборів мера Фото: Андрій Садовий

Садовий трохи не дотягнув до 50%

У Львові пройде другий тур виборів мера міста, повідомляє місцеве видання zaxid.net з посиланням на попередні результати голосування, які оприлюднила територіальна виборча комісія.

В даний час ТВК отримала протоколи від усіх районів міста, крім Галицького. Згідно з ними, чинний мер Львова Андрій Садовий набрав 49,22% (131 426 голосів).

На другому місці - кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський - 12,29% (32 811 голосів), на третьому - висуванець "Громадянської позиції" Володимир Гірняк - 11,08% (29 595 голосів), на четвертому - нардеп і лідер "Народного контролю" Дмитро Добродомов - 10,74% (28 697 голосів), на п'ятому - кандидат від Блоку Петра Порошенка Оксана Юринець - 4,33% (11576 голосів).

"Ми чекаємо ще тільки одного протоколу від Галицької районної ТВК. У них сьогодні весь день не було світла, тому не було технічної можливості скинути його. Але я контактував з головою комісії, тому лідер виборчих перегонів Андрій Садовий набрав там трохи менше ніж 49%. Тому ми можемо з упевненістю сказати, що буде другий тур", - зазначив голова міської ТВК Ігор Сліпецький.

Мер Львова Андрій Садовий вже заявив про готовність до другого туру виборів на пост міського голови.

"Коли будуть оголошені остаточні дані, я прийму їх такими, які вони будуть. Ніякої конфронтації в місті не допущу. Я готовий до другого туру виборів", - сказав Садовий.

Ще раз дякую усім небайдужим українцям, які прийшли на вибори. Особлива подяка тим, хто підтримав «Самопоміч» по всій кр...

Posted by Андрій Садовий on 28 октября 2015 г.

Відзначимо, що другий тур виборів мера відбудеться 15 листопада.

Нагадаємо, за результатами підрахунку 96% бюлетенів до Львівської облради проходять вісім партій.