ua en ru

Магера допускає, що засідання ЦВК по виборам мера Дніпропетровська відбудеться завтра

Магера допускає, що засідання ЦВК по виборам мера Дніпропетровська відбудеться завтра Фото: виборы 2015

Сьогодні ввечері в ЦВК було звичайна нарада

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера не виключив, що засідання ЦВК виборів мера Дніпропетровська може статися завтра, 16 листопада 2015 р. Про це він повідомив в коментарі РБК-Україна.

"Не виключено, що з цього питання (питання припинення повноважень голови та секретаря Дніпропетровської МВК - ред.), або з інших питань", - зазначив Магера.

При цьому він пояснив, що сьогодні ввечері в ЦВК була звичайна нарада. "У нас була нарада. Але засідання скасували",- сказав Магера.

"Якщо ЦВК скасує постанови про зміни до складу дільничних виборчих комісій, складу районних виборчих комісій, то не треба забувати, що зараз відбувається підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях. Рішеня ЦВК, якби було ухвалено в такому вигляді (про припиненя повноважень голови та секретаря Дніпропетровської МВК - ред.), спричинило б до того, що згодом могло зірвати встановлення результатів виборів Дніпропетровського міського голови, чого не можна було жодною мірою допустити",- розповів Магера.

За словами Магери, Дніпропетровський міськвиборчком має працювати без жодного тиску з боку політичних сил і проводити підрахунок голосів та встановлювати результати виборів.

"Зараз треба всім охолонути, спокійно підійти до розгляду цього питання, створити всі умови для самої Дніпропетровської виборчої комісії, щоб вона діяла незалежно від будь-якого впливу політичних сил.Треба перенести розгляд цього питання на завтра і нехай ДВК здійснюють підрахунок голосів виборців, районні комісії хай уже приймають перші протоколи дільничних, і завдання ЦВК - розв'язувати проблеми, а не створювати нові на виборах", - підсумував він.

Нагадаємо, близько години тому кандидат в мери Дніпропетровська від Кропу Борис Філатов заявив, що голова ЦВК Михайло Охендовський ЦВК збирає, щоб анулювати повноваження міської ТВК і зірвати вибори в Дніпропетровську.

Пізніше член ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що ЦВК не збирається припиняти повноваження Дніпропетровської ТВК, скандал створений штучно.