ua en ru

В Маріуполі в день виборів порядок охороняють 19 груп швидкого реагування

В Маріуполі в день виборів порядок охороняють 19 груп швидкого реагування Фото: вибори в Маріуполі

Стежити і реагувати на порушення в день виборів у Маріуполі будуть спеціальні бригади правоохоронців

Маріуполь в день місцевих виборів, які проходять сьогодні, 29 листопада, розділили на 19 зон, у кожній з яких в середньому по 10 виборчих дільниць. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Маріупольського відділу поліції.

Повідомляється, що в кожній із зон буде працювати група швидкого реагування, яка повинна присікати спроби дестабілізації в місті.

"Правоохоронці реагуватимуть на виклики про порушення, в тому числі, виборчого законодавства на дільницях. У кожен з екіпажів входить по одному офіцеру територіального підрозділу, співробітник главку і двоє бійців з числа доданих сил", - йдеться в повідомленні.

Для охорони правопорядку на вулицях Маріуполя будуть працювати понад 30 груп швидкого реагування.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомляв, що до охорони правопорядку в Маріуполі і Красноармійську Донецької області на місцевих виборах буде залучено близько двох тисяч правоохоронців.

Зазначимо, в Маріуполі і Красноармійську Донецької області сьогодні, 29 листопада, о 8:00 відкрилися виборчі дільниці для голосування на місцевих виборах 2015 року. Проголосувати можна буде до 20:00.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року, коли місцеві вибори проходили по всій Україні, голосування в Маріуполі і Красноармійську не сталося. В обох містах виникли проблеми з виборчими бюлетенями. Після довгих переговорів між фракціями коаліції Верховна Рада України призначила вибори у цих містах на 29 листопада 2015 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон про нову дату виборів у Маріуполі та Красноармійську.