ua en ru

В МВС відкрили майже 500 кримінальних проваджень за фактом порушення виборчого законодавства

В МВС відкрили майже 500 кримінальних проваджень за фактом порушення виборчого законодавства Фото: МВС

Філатов заявив в МВС про порушення МВК Дніпропетровська підрахунку голосів під час першого туру

Працівники Міністерства внутрішніх справ України відкрили 478 кримінальних проваджень за фактом порушення виборчого законодавства. Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До нас поступило на цей час 7105 повідомлень, звернень, безпосередньо пов'язаних виборчим процесом. Із них розпочато 478 кримінальних проваджень. І саме 220 відноситься безпосередньо до порушення виборчих прав громадян", - повідомив він.

За його словами, лідерами порушень є м. Київ, Одеська та Дніпропетровська області.

"Лідерами по порушенням є місто Київ, Одеська область, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька і інші", - сказав Стойко.

Також він заявив, що один із кандидатів в мери Дніпропетровська Борис Філатов заявив в МВС про порушення МВК Дніпропетровська підрахунку голосів під час першого туру.

"До нас вчора поступила заява від Бориса Філатова, одного з кандидатів, який вийшов в другий тур, по порушенню міською територіальною комісією саме підрахунку голосів головою і членами комісії. Ми зараз розглядаємо цю справу", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати Верховної Ради України на найближчому пленарному тижні приймуть рішення, яке необхідне для проведення виборів в Маріуполі.