ua en ru

Спостерігачі на виборах у Дніпропетровську можуть залишитись без протоколів

Спостерігачі на виборах у Дніпропетровську можуть залишитись без протоколів Фото: підрахунок голосів

Дніпропетровської міської виборчої комісії пояснили, що це пов'язано з обмеженим бюджетом на друк бланків

Копій протоколів на всіх спостерігачів, які будуть стежити за процесом голосування на дільницях виборчий Дніпропетровська 15 листопада, може не вистачити. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі ОПОРА.

Як з'ясували активісти Громадянської мережі, на кожну виборчу дільницю планується виділити кількість протоколів приблизно на три більше, ніж членів дільничних комісій. Тобто для кандидатів у мери, їх довірених осіб, уповноважених осіб місцевих організацій партій і спостерігачів на дільницях бланків може не вистачити. Отже, всі згадані особи мають забезпечити ними собі самі.

Дніпропетровської міської виборчої комісії пояснили, що це пов'язано з обмеженим бюджетом на друк бланків.

Представники мережі ОПОРА відзначають, що згідно з українським законодавством: кандидатам, довіреним особам кандидатів, уповноваженим особам місцевих організацій партій, офіційним спостерігачам, які були присутні на засіданні дільничної виборчої комісії при підрахунку голосів виборців, на їх прохання невідкладно видаються копії протоколу про підрахунок голосів виборців з відповідних місцевих виборів по відповідному виборчому округу.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України зареєструвала 91 офіційного міжнародного спостерігача на другий тур місцевих виборів в Україні.