ua en ru

Нацрада з телерадіомовлення скасувала перевірки ЗМІ перед виборами

Нацрада з телерадіомовлення скасувала перевірки ЗМІ перед виборами Фото: Нацрада з питань телебачення та радіомовлення

Планові та позапланові перевірки перенесли на час після виборів

Національна рада України з питань телебачення та телерадіомовлення вирішив скасувати проведення планових та позапланових перевірок своїх ліцензіатів в ході проведення передвиборної кампанії на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня 2015 р. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Глава відомства Юрій Артеменко підписав відповідний наказ в понеділок.

"Згідно з наказом планові та позапланові перевірки ліцензіатів, які намічалися в період з 12 по 23 жовтня цього року, переносяться на час після завершення місцевих виборів в Україні", - інформує прес-служба.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман надіслав листи прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, керівництву Державної фіскальної служби України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням ввести мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації перед місцевими виборами.

Рада не змогла проголосувати за постанову про мораторій на перевірки засобів масової інформації від часу проведення місцевих виборів цього року. Відповідний проект постанови №2497а "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році" не винесли на голосування за недостатньої кількості голосів під час сигнального голосування.