ua en ru

ОПОРА: 92% виборчих дільниць відкрилися вчасно

ОПОРА: 92% виборчих дільниць відкрилися вчасно Фото: вибори

Під час першого туру вчасно відкрилися 85% дільниць

У неділю, 15 листопада, 92% виборчих дільниць в Україні відкрилися вчасно. Про повідомляє прес-служба громадської мережі ОПОРА.

"За даними ОПОРИ, цього разу більша кількість виборчих дільниць відкрилась вчасно (о 8:00), а саме 92%. 25 жовтня частка дільниць, голосування на яких розпочалося відповідно до закону (не раніше й не пізніше 8 години ранку), складала 85%. Тоді як у Дніпропетровську вчасно відкрилось дещо менше дільниць, ніж в цілому по Україні - 88%", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що 11,5% дільничних виборчих комісій по Україні розпочали свої підготовчі засідання раніше 07:15. Це менша кількість, порівняно з першим туром голосування, коли ранкові засідання раніше встановленого законом часу відбулися на 17% дільниць. У місті Дніпропетровську всього 9% виборчих дільниць почали підготовче засідання раніше встановленого часу, тоді як 25 жовтня таких було 12,4%. Закон України "Про місцеві вибори" чітко встановлює, що підготовчі засідання ДВК мають розпочатися не раніше ніж за 45 хвилин до початку голосування.

Нагадаємо, у Києві голова ДВК прийшла на виборчу дільницю в нетверезому стані.