ua en ru

Опитування: 23% виборців не усвідомлюють, як проходитиме голосування на місцевих виборах

Опитування: 23% виборців не усвідомлюють, як проходитиме голосування на місцевих виборах Фото: місцеві вибори

Більше половини виборців не знають депутата від свого округо до місцевої ради

23% виборців не усвідомлюють, як проходитиме голосування на місцевих виборах. Такі результати соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у результаті опитування "Чи знаєте Ви, як саме буде проходити голосування на місцевих виборах 25 жовтня?" 23% опитаних відповіли, що "зовсім не знають", "добре знають" - 20% і "знають в загальних рисах" - 55%.

Не знають про новий закон про місцеві вибори 38% опитаних, 12% знають про новий закон, 48,5% "щось про це чули". Найменше знають про виборчі новації на Донбасі, де лише 6% знають про новий закон про місцеві вибори.

Варто зауважити, що загалом було опитано 2 040 респондентів з усіх регіонів України, окрім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Разом з тим, більше половини виборців не знають депутата від свого округо до місцевої ради.

Так, у результаті опитування "Чи знаєте Ви, хто є депутатом від Вашого округу у міській/сільській раді?" 53,2% опитаних відповіло "ні, не знаю", 42% знають, хто є депутатом до місцевої ради, 4,8% важко відповісти на це питання.

Так само 56,9% опитаних не знають, хто був обраний у їхньому мажоритарному окрузі до Верховної Ради на виборах у 2014 році, 38,1% - знає, хто є їхнім депутатом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Київській обл. міліція зафіксувала більше 200 порушень виборчого законодавства.