ua en ru

У Полтаві спостерігачі затримали пенсіонерок, підозрюваних у продажі голосів

У Полтаві спостерігачі затримали пенсіонерок, підозрюваних у продажі голосів Фото: вибори

Одну пенсіонерку відпустили, друга пише пояснення

У Полтаві близько 10:00 на виборчій дільниці №531230 (вул. Фрунзе, 153) спостерігачі затримали пенсіонерок, що підозрюються у продажу голосів. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

"У Полтаві близько 10:00 на виборчій дільниці №531230 (вул. Фрунзе, 153) пенсіонерка кинула в урну не один, а два бюлетені. На виході з дільниці її затримали спостерігачі. У цей момент інша бабуся, відчувши небезпеку, викинула у файлі 1000 грн, двома купюрами по 500 грн. На місце події вже приїхали представники правоохоронних органів і склали акт про порушення", - йдеться в повідомленні.

Затримана пенсіонерка, яка вкинула в урну 2 бюлетні, стверджує, що другий бюлетень - її чоловіка, який лежить удома хворий. Бабуся була дуже старенька, і її відпустили.

Начальник прес-служби головного управління Національної поліції у Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що у даному випадку була опитана жінка, яка проголосувала за себе та свого чоловіка, а також член ДВК, котра судячи з усього пожаліла жінку, вислухавши історію про чоловіка та видала їй два бюлетеня. Наразі проводиться розслідування стосовно члена ДВК, адже вона порушила частину 2 статті 158 з позначкою 1 Кримінального кодексу України.

Стосовно другої пенсіонерки, то вона намагалась швидко вийти з дільниці разом з першою бабусею, котра проголосувала за двох. Та коли побачила, що працівники міліції затримали пенсіонерку, то витягла з кишені дві грошові купюри та викинула їх у бік.

Правоохоронці, побачивши це, затримала й другу пенсіонерку. Під час її затримання вона не зізнавалась, що це її гроші і наголосила, що їй їх підкинули. Наразі проводиться перевірка та бабуся пише пояснення. У поясненні жінка зазначає, що у всьому винна представники міліції, які підкинули їй гроші.

Юрій Сулаєв зазначає, що зараз вони намагаються встановити причину її дій та зрозуміти, що за схема була використана.

Нагадаємо, КВУ в Чернігові фіксує спроби підкупу виборців.