ua en ru

У Полтавській обл. зафіксували близько 30 порушень виборчого законодавства

У Полтавській обл. зафіксували близько 30 порушень виборчого законодавства Фото: МВС

Надходять повідомлення про можливий підкуп виборців

У Полтавській області станом на 12:00 зафіксували близько 30 порушень виборчого законодавства. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

"Так, у місті Лохвиця надійшло повідомлення, що на одній із дільниць не впускають офіційних спостерігачів на засідання виборчої комісії. Причиною конфлікту стало запізнення спостерігачів.

У Полтаві (Октябрський район) спостерігач заявив про підозрілий автомобіль біля виборчої дільниці та можливий підкуп виборців. Інша заява у цьому ж районі надійшла від Голови ДВК. Йдеться, що до невідомого чоловіка біля дільниці підходять громадяни, а потім вже йдуть голосувати", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що у Ленінському районі обласного центру невідома особа наклеїла провокаційні листівки на дверях під'їзду.

У цьому ж районі від різних громадян надійшло 3 повідомлення про можливий підкуп виборців.

Крім того, у Київському районі міста 78-річний пенсіонер отримав 4 бюлетені для голосування. Відмітивши лише один з них, решту поклав до кишені та намагався винести з дільниці. Дії пенсіонера помітили спостерігачі та викликали міліцію. Правоохоронцям чоловік пояснив, що проголосував лише за міського голову, а з рештою бюлетенів не знав, що робити. Поклав до кишені та попрямував до виходу. Міліціонери повернули вилучені бюлетені під розписку голові виборчої комісії.

Зазначається, що відомості зазначені та інші події належним чином зареєстровані в Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Полтавській області виборцям видають бюлетені без пред'явлення паспорта.