ua en ru

Порошенко і Меркель назвали місцеві вибори в Україні прозорими та демократичними

Порошенко і Меркель назвали місцеві вибори в Україні прозорими та демократичними Фото: Петро Порошенко

Лідери держав домовилися, що будуть докладати зусиль для надання Україні безвізового режиму

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначили, що місцеві вибори в Україні 25 жовтня пройшли прозоро і демократично. Це глави держав підкреслили в телефонній розмові, передає прес-служба Порошенка.

"Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Співрозмовники відзначили демократичний і прозорий характер місцевих виборів 25 жовтня в Україні, що було підтверджено міжнародними спостерігачами", - йдеться в повідомленні.

У ході бесіди Порошенко докладно поінформував співрозмовницю про розвиток ситуації на Донбасі. Лідери підкреслили необхідність повного виконання російською стороною мінських домовленостей. Також співрозмовники підкреслили необхідність використання "вікна можливостей", яке відкрилося завдяки припиненню вогню на Донбасі.

Порошенко і Меркель також обговорили хід реформ в Україні, зокрема судову реформу, децентралізацію та боротьбу з корупцією.

"Лідери підтвердили, що будуть докладати зусиль для успішного завершення процесу виконання Україною критеріїв, необхідних для надання безвізового режиму для українських громадян", - повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. В ході місцевих виборів в Україні зафіксовано понад 1,5 тис. порушень виборчого законодавства.