ua en ru

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними Фото: місцеві вибори

Київський міжнародний інститут соціології оголошує перші підсумки голосування

В Україні о 20:00 15 листопада закриваються виборчі дільниці на голосуванні у другому турі місцевих виборів 2015 р. Результати екзит-полів по другому туру будуть оголошені одразу після закриття виборчих дільниць в ефірі телеканалу "1+1".

Результати екзит-полів у Києві

Згідно з опитуваннями оприлюднених ТСН у Києві перемагає Віталій Кличко з результатами в 65,0%, при цьому Борислав Береза ​​набрав 35,0%.

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Фото: екзит-пол у Києві

За результатами екзит-полу, проведеного центром "Соціальний моніторинг" на замовлення Комітету виборців України, Віталій Кличко отримав 71,8% голосів, а Борислав Береза - 28,2%. Про це в ході прес-конференції в Києві повідомив голова КВУ Олексій Кошель.

"Кандидат на посаду міського голови Кличко - 71,8%. Кандидат на посаду міського голови Береза - 28,2%",- сказав Кошель.

Підсумки екзит-полів у Днепрорпетровске

Борис Філатов набирає 62,0%, Олександр Вілкул - 38,0%.

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Фото: екзит-пол в Дніпропетровську

Екзит-поли в Запоріжжі

У Запоріжжі, згідно результатм опитувань, перемагає Буряк Володимир з підтримкою 55,9%. Микола Фролов програв з результатом 44,1%.

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Фото: екзит-пол в Запоріжжі

Результати екзит-полу в Луцьку

На місцевих виборах 2015 в обласному центрі Волинської області перемагає кандидат від БПП Романюк Микола, його підтримало 56,5% луччян. Товстенюк Олександр, кандидат від кропу набрав 43,5% голосів.

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Фото: екзит-пол у Луцьку

Підсумки опитування в Івано-Франківську

Руслан Марцінків від "Свободи" перемагає в ході другого туру виборів міського голови Івано-Франківська з результатом - 56,7%, його опонент Ігор Насалик від БПП набрав - 43,3%.

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Фото: екзит-пол в Івано-Франківську

Екзит-поли в Павлограді

Кандидат від "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина перемагає в ході другого туру виборів міського голови Павлограда (Дніпропетровська область) з результатом у 55,5%, Євген Терехов від партії УКРОП отримав 44,5% голосів.

Результати екзит-полу по другому туру виявилися передбачуваними

Фото: екзит-пол у Павлограді

Екзит-пол під час другого туру виборів проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення Телевізійної служби новин. Опитування відбувся в семи містах України: Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Івано-Франківську, Луцьку, Львові та Павлограді (Дніпропетровська область).

В ході проведення екзит-полу застосовувалася методика "таємного голосування", суть якої в тому, що під час проведення опитування замість прямого запитання - "Скажіть, за кого Ви проголосували?" - респондент сам заповнює анкету, яка починається з цього питання.

Нагадаємо, сьогодні в Україні сьогодні пройшло голосування у другому турі місцевих виборів 2015 р. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і закрилися о 20:00.

Перший тур виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів відбувся 25 жовтня. Повторне голосування було призначено в містах з кількістю виборців понад 90 тис., де кандидати в мери не отримали за підсумками голосування 25 жовтня понад 50% голосів.

Другий тур пройшов у більшості обласних центрів України:

  1. Вінниця,
  2. Луцьк,
  3. Дніпропетровськ,
  4. Краматорськ (нині адміністративний центр Донецької області),
  5. Житомир,
  6. Ужгород,
  7. Запоріжжя,
  8. Івано-Франківськ,
  9. Кіровоград,
  10. Сєвєродонецьк (адмінцентр Луганської області),
  11. Львів,
  12. Миколаїв,
  13. Полтава,
  14. Рівне,
  15. Суми,
  16. Херсон,
  17. Хмельницький,
  18. Черкаси,
  19. Чернігів,
  20. Києв.

Також вибори відбудуться в містах обласного значення: Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Нікополь, Павлоград (Дніпропетровська область), Бердянськ, Мелітополь (Запорізька область), Біла Церква (Київська область) та в Кременчук (Полтавська область).