ua en ru

Результати виборів у Дніпропетровську: підсумки другого туру

Результати виборів у Дніпропетровську: підсумки другого туру Фото: у Дніпропетровську пройшов другий тур виборів

У другому турі за крісло голови Дніпропетровська борються Олександр Вілкул від "Опозиційного блоку" і Борис Філатов від партії "УКРОП". На цій сторінці в режимі онлайн оновлюється інформація за результатами виборів у Дніпропетровську.

Виборці не змогли проголосувати через чужі підписи напроти своїх прізвищ

15 листопада, прийшовши на свої виборчі дільниці, двоє дніпропетровців під час пошуку своїх прізвищ у витягу зі списку виборців виявили, що за них вже розписався хтось інший, повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

Проблемна ситуація виникла на дільницях №121258 (вул. Воронезька, 67) та №121398 (вул. Караваєва, 13).

На дільницю викликали представників правоохоронних органів.

Під час порівняння підписів у списках виборців та у паспортах, підтвердилося, що вони не збігаються. Проголосувати двом виборцям не дозволили.

Спостерігачі ГМ "ОПОРА" склали акт про порушення виборчого законодавства.

Міськвиборчком підрахував 90% протоколів

За результатами обробки понад 90% протоколів міськвиборчкомом, на виборах у Дніпропетровську перемагає Борис Філатов, повідомляє телеканал "112 Україна".

"ЦВК зазначає, що явка на другий тур у Дніпропетровській області становить 38,4%. Усі ТВК по області працювали всю ніч. Так у Дніпропетровську міську виборчу комісію о 3:00 почали надходити перші результати, вже опрацьовано понад 90% електронних протоколів, за попередніми підрахунками перемагає Борис Філатов, у нього 55%, в Олександра Вілкула - 45% голосів", - повідомила кореспондент телеканалу.

Вона також зазначила, що серйозних скарг і порушень під час підрахунку голосів не зафіксували.

ОПОРА: перемагає Філатов

За результатами паралельного підрахунку голосів за даними спостерігачів ГМ "ОПОРА", які працювали на 100% виборчих дільниць у Дніпропетровську, у місті з відривом у більш як 7% відсотків перемагає Борис Філатов. За нього віддали свої голоси 184 724 виборця, або ж 53,76%.

За його опонента Олександра Вілкула відповідно проголосували 158 897 осіб, що становить 46,24% від загальної кількості виборців.
Це дані первинних протоколів з дільниць, на яких спостерігачі ОПОРи відстежували дотримання всіх виборчих процедур протягом ранкового засідання та дня голосування.

Результати виборів у Дніпропетровську: підсумки другого туру

Фото: ГМ "ОПОРА"

ФОМ-Україна: у другому турі перемагає Вілкул

За результатами екзит-полу проведеного соціологічною компанією "ФОМ-Україна" у другому турі виборів мера Дніпропетровська перемагає Олександр Вілкул, повідомляє 056.ua з посиланням на генерального директора «ФОМ-Україна» Олександра Бухалова.

На прес-конференції в ІА "Мост-Днепр" Олександр Бухалов озвучив перші результати опитування населення біля виборчих дільниць.

"За даними екзит-полу, який провела наша компанія, за Олександра Вілкула у другому турі виборів мера Дніпропетровська проголосувало 50,7% виборців, за Бориса Філатова 49,3%".

Згідно з екзит-полом, у другому турі перемагає Філатов

Станом на 20:00 в Україні завершилося голосування в другому турі місцевих виборів 2015. Наразі з'явилися перші неофіційні результати виборів мера 2015 у місті Дніпропетровську.

Так, згідно з результатами екзит-полу, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Телевізійної служби новин (телеканал «1+1»), на виборах мера Дніпропетровська перемагає Борис Філатов ("УКРОП") з результатом 62%. Олександр Вілкул (Опозиційний блок) отримав 38% голосів виборців.

Результати виборів у Дніпропетровську: підсумки другого туру

Результати першого туру виборів у Дніпропетровську

Перші результати виборів у Дніпропетровську були оприлюднені в день виборів 25 жовтня після закриття виборчих дільниць. Так, згідно з даними екзит-полу "Савік Шустер Студії", на виборах мера в першому турі з результатом 41,6% лідирував Борис Філатов, за ним йшов Олександр Вілкул з 32% голосів виборців.
Тим не менш, в ході підрахунку голосів територіальною виборчою комісією Дніпропетровська, в лідери вирвався Олександр Вілкул (37,52%), а Борис Філатов відставав від нього лише на 2%.
Також паралельний підрахунок проводила громадянська мережа "ОПОРА". Його результати практично не відрізнялися від офіційних: найбільше виборців проголосувало за Олександра Вілкула - 37,15% і Бориса Філатова - 35%.
За офіційними підсумками голосування 25 жовтня, оприлюдненими на сайті Центральної виборчої комісії, у другий тур виборів мера Дніпропетровська 2015 вийшли:
Олександр Вілкул, представник партії "Опозиціний блок, - 37,94%
Борис Філатов, кандидат від партії "УКРОП", - 35,77%.