ua en ru

Результати виборів в Ужгороді: підсумки голосування у другому турі

Результати виборів в Ужгороді: підсумки голосування у другому турі Фото: другий тур виборів в Ужгороді

Результати виборів в Ужгороді показали, що жоден з кандидатів не набрав 50%+1 голос, тому в місті відбудеться другий тур виборів мера. На фінальному голосуванні за вищий керівний пост Ужгорода жителі міста будуть вибирати між Богданом Андріївим від партії "Відродження" та самовисуванцем Сергієм Ратушняком.

ЦВК: новий мер Ужгорода - Богдан Андріїв

На сайті Центральної виборчої комісії опубліковані офіційні результати голосування у другому турі виборів мера Ужгорода. Міським головою Ужгорода обраний кандидат від партії «Відродження» Богдан Андріїв. За нього проголосувало 20 665, або 58,49% виборців.

Його суперник, самовисуванець Сергій Ратушняк, згідно з даними ЦВК, набрав 10 932, або 30,94% голосів.

Слід зазначити, що і за результатами першого туру виборів Богдан Андріїв з результатом 22,25% випереджав свого опонента Сергія Ратушняка (14,85%).

Результати виборів в Ужгороді: підсумки голосування у другому турі

Фото: Богдан Андріїв

Андріїв переміг, а Ратушняк назвав виборців "бидлом"

Переможцем другого туру виборів міського голови Ужгорода став кандидат від партії «Відродження» Богдан Андріїв, повідомляє ГМ "ОПОРА" з посиланням на міськвиборчком

Так, згідно з даними підсумкового протоколу Ужгородської міської виборчої комісії, Богдан Андріїв отримав 20 665 голосів. За його конкурента - кандидата-самовисуванця Сергія Ратушняка, - проголосувало 10 932 виборці.

Сергій Ратушняк, який зазнав поразки, як повідомляють ЗМІ Закарпаття, прокоментував результат виборів у досить грубій формі.

"Дякую меншість, що не продались, і більшість - бидло, що продали себе як шмат м'яса. Така їх ціна, їх дітей і їх майбутнього. Шкода світлу меншість. Як голосуємо - так і живемо! Тому і самі гірші в Європі. Слава бидлу України! Ура!"

Участь у голосуванні із 90 005 зареєстрованих у місті виборців взяло 35 124.

Паралельний підрахунок: перемагає Богдан Андріїв

За даними паралельного підрахунку, Богдан Андріїв отримав понад 16 тис. голосів ужгородців, а його опонент Сергій Ратушняк - понад 8 тис. голосів, повідомляє кореспондент телеканалу "112.Украіна".

Наразі пораховано 57 з 60 звичайних дільниць, які працювали в Ужгороді.

За даними координатора "Опори" в Закарпатській області Володимира Феськова, на 60 виборчих дільницях сьогодні проголосували 35 238 виборців (38%).

Майже 3 тис. бюлетенів на виборчих дільницях виявилися зіпсованими.

Результати першого туру виборів

За даними соцопитування Закарпатського інституту політичних досліджень, який був проведений на початку жовтня, Михайла Качура від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" підтримало 8,7% з 500 опитаних громадян. На другому місці опинився Богдан Андріїв з результатом 7,9%, а на третьому - Сергій Ратушняк, який набрав 5,7% голосів.

Водночас екзит-поли, які з'явилися після закриття виборчих дільниць, розподілили голоси жителів Ужгорода таким чином: Богдан Андріїв - 20,4%, Сергій Ратушняк - 15%, Михайло Качур - 8,3%.

Згідно з офіційними даними, опублікованими на сайті Центральної виборчої комісії, Андріїв набрав 22,24%, а Ратушняк - 14,84% голосів.

Враховуючи той факт, що прогнози за результатами першого туру не збіглися з офіційними підсумками голосування, у Комітеті виборців України повідомили, що другий тур виборів мера Ужгорода може стати досить проблемним.