ua en ru

Результати виборів у Запоріжжі: підіб'ємо підсумки другого туру

Результати виборів у Запоріжжі: підіб'ємо підсумки другого туру Фото: пройшов другий тур виборів у Запоріжжі

У другому турі за крісло міського голови Запоріжжя борються самовисуванець Володимир Буряк і Микола Фролов, який представляє Блок Петра Порошенка "Солідарність". На цій сторінці у режимі онлайн оновлюється інформація за результатами виборів у Запоріжжі.

ЦВК: новий мер Запоріжжя - Володимир Буряк

На сайті Центральної виборчої комісії опубліковані офіційні результати голосування у другому турі виборів мера Запоріжжя. Міським головою Запоріжжя обраний самовисуванець, головний інженер МК "Запоріжсталь" Володимир Буряк. За нього проголосувало 123 682, або 55,62% виборців.

Його суперник, кандидат від "БПП "Солідарність" Микола Фролов, згідно з даними ЦВК, набрав 87 814, або 39,49% голосів.

Слід зазначити, що і за результатами першого туру виборів Володимир Буряк з результатом 31,84% значно випереджав свого опонента Миколу Фролова (12,96%).

Результати виборів у Запоріжжі: підіб'ємо підсумки другого туру

Фото: передвиборчий білборд Володимира Буряка

Підсумки другого туру в Запоріжжі

Сьогодні вранці був затверджений підсумковий протокол результатів голосування, що зафіксував перемогу Володимира Буряка з перевагою в 35 000 голосів. Про це в прямому ефірі на місцевому каналі TV5 повідомив голова Запорізької міської виборчої комісії Андрій Кондратенко.

Загалом на вибори прийшли 222 372 жителя обласного центру (майже 37%). Володимир Буряк отримав підтримку від 123 682 осіб (58,5%), а Микола Фролов набрав 87 814 голосів (41,5%).

Також голова міської виборчої комісії зазначив, що у Запоріжжі вибори пройшли спокійно, без грубих порушень. Низьку явку він пояснив тим, що люди втомилися від виборів.

Найбільш активними виборцями стали жителі Хортицького і Заводського районів Запоріжжя.


Міськвиборчком: Буряк перемагає

У другому турі виборів мера 2015 у Запоріжжі перемагає Володимир Буряк, повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на секретаря міської виборчої комісії Сергія Ужву.

Так, за самовисуванця, головного інженера МК "Запоріжсталь" Володимира Буряка у другому турі виборів проголосували 123 тис. городян. За його опонента, кандидата від БПП "Солідарність" Миколу Фролова - майже 88 тис.

Явка виборців становила 36,6% (222 тис.)

Згідно з екзит-полом, у другому турі перемагає Буряк

Станом на 20:00 в Україні завершилося голосування у другому турі місцевих виборів 2015. Наразі вже є перші неофіційні результати виборів мера 2015 у місті Запоріжжі.

Так, згідно з результатами екзит-полу, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Телевізійної служби новин (телеканал «1+1»), на виборах мера Запоріжжя перемагає самовисуванець Володимир Буряк з результатом 55,9%. Микола Фролов (БПП "Солідарність") отримав 44,1% голосів виборців.

Результати виборів у Запоріжжі: підіб'ємо підсумки другого туру

Результати першого туру виборів мера Запоріжжя

Перші неофіційні результати виборів у Запоріжжі були оприлюднені вже наступного дня після виборів 25 жовтня. Так, згідно з результатами екзит-полу, проведеного Інститутом Горшеніна, на виборах мера Запоріжжя у другий тур попередньо виходили самовисуванець Володимир Буряк (30,6%) і кандидат выд БПП "Солідарність" Микола Фролов (14,6%).
Після офіційного підрахунку голосів за підсумками обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій, ситуація особливо не змінилася, хіба що збільшився розрив між кандидатами. На виборах мера Запоріжжя 2015 у другий тур вийшли:
Володимир Буряк, самовисуванець, головний інженер меткомбінату "Запоріжсталь", - 31,84%
Микола Фролов, кандидат від БПП "Солідарність", - 12,96%.