ua en ru

Садовий VS Кошулинський: напередодні другого туру виборів мера Львова

Садовий VS Кошулинський: напередодні другого туру виборів мера Львова Фото: Руслан Кошулинський та Андрій Садовий

15 листопада у Львові відбудеться фінальний етап виборів мера міста

У другому турі виборів мера Львова, який відбудеться 15 листопада, будуть брати участь Андрій Садовий від партії "Самопоміч" та Руслан Кошулинський від партії ВО "Свобода". Центральна виборча комісія оприлюднила результати голосування, згідно з якими Садовий не дотягнув до позначки 50% і набрав 49,23%, а Кошулинський отримав 12,29% голосів.

Андрій Садовий

Андрій Садовий бере участь у місцевих виборах 2015 р. як кандидат від політичної сили "Самопоміч". Вона була створена за його ініціативою як громадська організація у 2004 р., а як партія була зареєстрована напередодні позачергових парламентських виборів 2014 р. На посаді мера Львова Садовий перебуває майже 10 років, з 2006 р.

На початку 2014 р. він відмовився від посади віце-прем'єр-міністра в першому уряді Арсенія Яценюка, а також відмовився від участі у дострокових виборах Президента в тому ж році.

Передвиборна програма Садового

Програма, з якою Андрій Садовий йшов на вибори, розміщена на окремому сайті і називається "Львів 2020".

"Це не просто програма на вибори. Це продовження реалізації "Комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року", - прокоментував цей документ кандидат у своєму Facebook.

Програма складається з декількох розділів, у яких йдеться про те, що вже зроблено Садовим і його командою у тому чи іншому напрямку, а також про подальші плани розвитку. Зокрема, це освіта, інформаційні технології, економіка, енергетика, культура, безпека, благоустрій, транспорт, медицина, архітектура, соціальна сфера, війна на сході, відкрита влада, інфраструктура, а також молодіжна спортивна політика.

Руслан Кошулинський

Політичною діяльністю Руслан Кошулинський зайнявся в 1996 році, коли став членом ВО "Свобода" (на той час "Соціал-національна партія України"). За результатами парламентських виборів 2012 р. пройшов у Верховну Раду і став народним депутатом VII скликання. У грудні того ж року 305 парламентаріїв підтримали його кандидатуру на посаду віце-спікера. У 2014 році в Раду не пройшов, так як "Свобода" не подолала прохідний бар'єр. У лютому 2015 р. Кошулинський був мобілізований і на даний момент є учасником АТО.

Передвиборна програма Кошулинського

Руслан Кошулинський не представляв свою передвиборну програму ні перед першим туром виборів, ні перед другим.

Другий тур виборів мера Львова

У Львові 15 листопада відбудеться другий тур виборів мера, в ході якого виборці визначать хто ж з двох кандидатів займе вищий керівний пост в місті.