ua en ru

"Самопоміч" звинувачує міліцію в недостатній реакції на порушення на місцевих виборах

"Самопоміч" звинувачує міліцію в недостатній реакції на порушення на місцевих виборах Фото: місцеві вибори 2015

Також безліч порушень викликане неточностями у виборчому законодавстві

Велика кількість порушень на місцевих виборах 2015 пов'язана з відсутністю належної реакції з боку правоохоронних органів на факти порушень виборчого законодавства. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила народний депутат України від "Об'єднання "Самопоміч" Олена Сотник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні визначити межі не тільки того, що відбувається сьогодні, але і того, що відбувалося в попередні дні. Головним чином - відсутність належної реакції правоохоронних органів. Як наслідок, відсутність цієї реакції призводить до того, що ми маємо таку кількість порушень, яка спостерігається як і з боку членів виборчих комісій, так і з боку самих учасників виборчого процесу. Я думаю, що це може бути одним з головних наслідків і висновків, який ми повинні зробити на цих виборах", - заявила Сотник.

Безліч порушень, пов'язаних, зокрема, з контролем за бюлетенями, на її думку, викликані неточностями в виборчому законодавстві.

"Те, що правоохоронні органи належним чином реагували протягом передвиборчої кампанії на численні порушення, що призвело до того, що деякі члени виборчих комісій відчувають себе безкарними і вони не відчувають відповідальності. У зв'язку з цим ми бачимо, як вони грубо порушують або вимоги избирательского законодавства, або вказівки Центральної виборчих комісії", - додала Сотник.

Нагадаємо, тільки в Києві в ході місцевих виборів 2015 станом на 16:00 зафіксовані 222 порушення виборчого законодавства.