ua en ru

СБУ запобігла провокації на місцевих виборах в Дніпропетровську

СБУ запобігла провокації на місцевих виборах в Дніпропетровську Фото: СБУ

СБУ затримала одного з лідерів общественных об'єднань регіону, які готували провокації

Служба безпеки України (СБУ) напередодні проведення місцевих виборів в Дніпропетровську попередила провокації з боку одного з общественных об'єднань регіону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"З метою дестабілізації ситуації в місті его керівники найняли для проведення силових акцій групу зловмисників, яких свого часу виключили з одного з воєнізованих формувань. Основним заробітком бандитів було здирництво з підприємців Павлоградського та Синельниківського районів. Ватажком угруповання був житель міста Синельникове, який видавав себе за командира батальйону територіальної оборони", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у зловмисників співробітники СБУ спільно з Національною поліцією вилучили два пістолети ПМ, револьвер "Наган", гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами, незареєстровану мисливську рушницю 16 калібру, холодна зброя, понад півкілограма канабісу і т. д.

Лідери групи затримані. Згідно кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, тривають першочергові слідчі дії та розшукові заходи.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України додатково посилило охорону правопорядку в ряді міст у зв'язку з можливими провокаціями.