ua en ru

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним Фото: вибори мера Дніпропетровська

Другий тур виборів мера Дніпропетровська, як вважають експерти, буде досить напруженим. Це пов'язано з тим, що у головних претендентів на мерське крісло зовсім малий розрив у кількості набраних голосів. За результатами виборів в Дніпропетровську у другому турі виборів 15 листопада за крісло мера буде боротися Олександр Вілкул від партії "Опозиційний блок" і Борис Філатов від партії "УКРОП".

35,7% станом на 16.00 - явка на виборах у Дніпропетровську

У Дніпропетровську станом на 16 годину проголосувало 35,7% виборців, йдеться в повідомленні громадської мережі "ОПОРА".

Тобто можна говорити про те, що порівняно з першим туром (33,8%) у Дніпропетровську явка на виборах у другому, хоч і не суттєво, але зросла.

Загальнонаціональна явка виборців, за даними спостерігачів ОПОРИ, які представлені на репрезентативній для усієї країни кількості виборчих дільниць, станом на 16:00 15 листопада становила 26,4% (похибка ± 0,9%).

Слід зазначити, що під час голосування 25 жовтня явка була вищою на 9,6% і становила 36% (похибка ± 0,7%).

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Фото: ГМ "ОПОРА"

У Дніпропетровську змінили голову районної виборчої комісії

У Дніпропетровську змінили голову Бабушкінської районної виборчої комісії, повідомляє місцеве видання 056.ua.

Замість Ольги Деркач члени комісії обрали Артура Лебедя. Уявлення чиновниці було обумовлене саботуванням роботи і неодноразовою відмовою виконувати рішення вищоїї комісії.

Відповідне рішення більшістю голосів підтримала міська виборча комісія.

Дніпропетровський міськвиборчком просить замінити голову і секретаря комісії

У Центральну виборчу комісію надійшло звернення від Дніпропетровської міської виборчої комісії про заміну глави і секретаря комісії, передає РБК-Україна з посиланням на голову ЦВК Михайла Охендовського.
"Звернення від членів Дніпропетровської міської виборчої комісії щодо заміни голови та секретаря цієї комісії надійшло до ЦВК сьогодні", - повідомив Охендовський.
Також з його слів, учора, 14 листопада, кілька членів відповідної комісії звернулися до ЦВК з повідомленням про незаконність проведення засідання цієї комісії 14 листопада.
Охендовський запевнив, що відповідним діям буде дана належна правова оцінка.
Також продовжує висвітлювати події у виборчій комісії Дніпропетровська на своїй сторінці у Facebook координатор ОПОРи Денис Давидов.

Фантастика! Панкуліч розпочала засідання міської комісії. Затвердили порядок денний засідання (голосували ЗА 13, Панкулі...

Posted by Денис Давыдов on Sunday, 15 November 2015

За перебігом виборів у дніпропетровську в онлайн-режимі можна стежити на election.dp.

Вілкул і Філатов проголосували на виборах мера

Обидва кандидати на посаду міського голови Дніпропетровська вже встигли проголосувати на виборах мера Дніпропетровська, повідомляє РБК-Україна.

Один з претендентів на мерське крісло Дніпропетровська Олександр Вілкул з самого ранку проголосував у другому турі виборів.

"Я проголосував за мирний Дніпропетровськ та його динамічний розвиток. За наше улюблене місто, в якому немає радикалізму. Завдання міського голови - об'єднати усіх мешканців міста, незалежно від їхніх політичних уподобань. Об'єднувати одну ідею, заради сильного, сучасного, європейського міста Дніпропетровська. Головними якостями мера повинні бути чесність, професіоналізм і бажання працювати для людей", - заявив Вілкул.

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Фото: Олександр Вілкул після голосування

Дещо пізніше на свою виборчу дільницю прийшов кандидат в мери Дніпропетровська від партії "УКРОП" Борис Філатов.

"Настрій чудовий, погода гарна. Сподіваємося, що буде висока явка виборців і не буде провокацій. Але я впевнений, що все пройде спокійно, і Україна переможе. Головне завдання мера - враховувати інтереси усієї територіальної громади міста Дніпропетровська, всіх його жителів", - сказав Філатов.

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Фото: Борис Філатов після голосування

Перше "мінування" виборчої дільниці у Дніпропетровську

У поліцію Дніпропетровська сьогодні, 15 листопада, о 7:25 надійшла інформація про замінування виборчої дільниці на місцевих виборах, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу відділу комунікації ГУ НП в Дніпропетровській області.

"О 7:25 в Індустріальне відділення поліції міста Дніпропетровська надійшла інформація про те, що приміщення школи, де розташована виборча дільниця, можливо заміноване. Співробітники поліції, які негайно вирушили на місце події, обстежили приміщення школи та прилеглу територію. У результаті жодного підозрілого предмета виявлено не було", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що виборча дільниця відкрилася вчасно.

У Дніпропетровську відкрилися усі виборчі дільниці

У Дніпропетровську відкрилися усі виборчі дільниці. Проблем при відкритті дільниць у Дніпропетровську не виявлено, повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Комітету виборців України Дніпропетровської області Станіслава Жолудєва.

Тим не менш, прес-служба громадянської мережі "ОПОРА" повідомляє, що на виборчій дільниці №121392 у Ленінському районі Дніпропетровська члени комісій перешкоджають роботі спостерігачів. Зокрема повідомляється, що за столами, де працює комісія, розміщені лави, через які спостерігачі не мають можливості контролювати дії комісії.

На своїй сторінці в Facebook дніпропетровський координатор мережі "ОПОРА" Денис Давидов також пише про те, що спочатку спостерігачі від ОПОРи не були допущені на кілька дільниць, але після втручання юристів їх допустили.

Також Давидов повідомляє, що ситуація у Дніпропетровському тервиборчкомі все ще складна.

"В міській комісії продовжується поділ. Панкуліч окремо, комісія окремо. Після тривалих умовлянь Панкуліч відкрила сейф і показала, що печатка зберігається всередині.

Водночас, вона відмовляється її ставити на рішеннях, прийнятих комісією, і проводитиме засідання о 20:00. А комісія збирається провести засідання раніше, щоб обговорити нагальні питання і прийняти рішення як діяти в ситуації, коли голова відмовляється ставити печатку на постановах", - пише координатор ОПОРи.

Голова та секретар міської ТВК ігнорують засідання комісії

Голова територіальної виборчої комісії Дніпропетровська Валентина Панкулич напередодні другого туру виборів міського голови ігнорує засідання ТВК, повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата України Тараса Батенка.

"Голова комісії на місці, але вона ігнорує засідання комісії, мотивуючи тим, що її ніхто не запрошує останнім часом. Вона відмовляється пропечатували рішення комісії, прийняті більшістю складу ТВК Дніпропетровська. Більш того, вона проігнорувала прохання членів ТВК, а також прохання народних депутатів України і відмовилася показати, чи є в сейфі печатка територіальної виборчої комісії ", - повідомив Батенко.

Про ситуацію, що склалася у Дніпропетровську повідомляє на своїй сторінці у Facebook і журналіст Ліга.net Роман Чернишов. З його слів, не можуть знайти не лише голову тервиборчкому, але й секретаря комісії. А на запит представників комісії в МВС зламати сейф і вилучити печатку ТВК правоохоронці заявили, що будуть його розглядати протягом місяця.

По Днепропетровску.:Сейчас глава комиссии (от "Жинки за Майбутне", но то техника - на самом деле от Оппоблока) и секрет...

Posted by Роман Чернышев on Saturday, 14 November 2015


За інформацією колишніх членів міської ТВК, Валентину Панкулич відвезла швидка, а комісія наразі готує постанову про ухиляння голови і секретаря від своїх обов'язків та звернення до ЦВК про їх заміну, повідомляє координатор ГМ "ОПОРА" в Дніпропетровську Денис Давидов на своїй сторінці у Facebook.

Робота міської ТВК у Дніпропетровську паралізована

Робота Дніпропетровської міської виборчої комісії паралізована, розбіжності виникли через зміни у складі районних ТВК, повідомляє координатор ГМ "ОПОРА" у Дніпропетровську Денис Давидов на своїй сторінці у Facebook.

Усе нібито почалося з того, що заступник голови комісії Наталія Волок оголосила про звернення в управління поліції у зв'язку зі скаргами місцевих організацій партій про заміну у складі ТВК. З її слів, до комісії надійшло 3 подання нібито від однієї партії, але всі вони написані по-різному і з різними печатками. При цьому, інші члени ТВК вважали, що керівництво не мало права звертатися із заявами, бо не було голосування.

Ситуація загострювалася ще й тим, що в міську комісію надійшло понад 400 подань про заміну у складі дільничних виборчих комісій, але вона не могла перейти до їх розгляду до вирішення питання з районними ТВК.

"В такій ситуації поки одні члени комісії гуляли, інші члени комісії розійшлися. Кворум зник. Панкуліч (голова комісії - прим. ред.) оголосила засідання закритим", - пише Давидов.

Робота Дніпропетровської міської виборчої комісії паралізована другу добу. Комісія "застрягла" на питанні порядку денног...

Posted by Денис Давыдов on Friday, 13 November 2015


На наступний день, 14 листопада, як повідомляє координатор "ОПОРи", Блок Петра Порошенка замінив двох своїх представників у складі комісії, серед них і заступника голови Н. Волок.
Також 14 листопада протягом цілого дня не вдавалося нормально провести засідання комісії, оскільки комісія по суті розділилася на 2 групи, які намагалися засідати в різних кімнатах.

"Дніпропетровський міськвиборчком розділився сам в собі. 17 членів комісії проводять засідання в одній кімнаті. А голова та її люди, які раніше були членами комісії, зібралися в іншій, на вході до якої поставили бодігардів. Хоча обидва приміщення (420 та 421) закріплені за комісією. Роль одного з охоронців почергово виконують то секретар комісії Юлія Ільїна, то колишній член комісії Вікторія Зєвєлєва. До цієї кімнати не можуть потрапити деякі члени комісії, зокрема від партії "Свобода", натомість у ній знаходяться люди, які не є членами комісії, зокрема Наталія Волок", - повідомляє Денис Давидов.

Дніпропетровський міськвиборчком розділився сам в собі. 17 членів комісії проводять засідання в одній кімнаті. А голова ...

Posted by Денис Давыдов on Saturday, 14 November 2015


До вечора будівлю ТВК в центрі міста узяв під контроль наряд СБУ, під комісію почали з'їжджатися нардепи від "УКРОП" і "Опозиційного блоку". Причому штаби обох кандидатів звинувачують один одного в спробі зірвати вибори.

Що наразі відбувається у Дніпропетровській ТВК можна спостерігати в онлайн-режимі, завдяки трансляції Ukrstream.

Штаб Філатова заявляє про провокації, заплановані на вибори прихильниками Вілкула

У Дніпропетровську на виборах мера планується серія провокацій на виборчих дільницях у районах, де більшість виборців підтримують Бориса Філатова, повідомляється в заяві штабу Бориса Філатова, розміщеній на його сайті.

"Ми, як відповідальна політична сила, не можемо ігнорувати ситуацію, що складається напередодні голосування дніпропетровців у другому турі виборів мера Дніпропетровська. Нам стало відомо про те, що ряд місцевих діячів, які мають спільні бізнес-інтереси з нашим опонентом Олександром Вілкулом, готують серію провокацій на виборчих дільницях у районах, де велика частина виборців підтримують кандидатуру Бориса Філатова на пост міського голови ", - йдеться в заяві штабу.

За інформацією штабу, власник кількох дніпропетровських підприємств Вадим Нестеренко планує псування урн, погроми, повідомлення по телефону про закладені на дільницях вибухові пристрої тощо.

Крім того, штаб стверджує, що в Дніпропетровськ нібито переміщують силові групи з Дніпродзержинська і Новомосковська, які контролюються давнім соратником Вілкула - сепаратистом Сергієм Кравченком, який свого часу був мером Луганська.

Штаб Вілкула заявляє про ймовірність зриву виборів у Дніпропетровську

Виборчий штаб Олександра Вілкула подав заяву у правоохоронні органи про наявність достовірної інформації про підготовку провокацій у день виборів 15 листопада 2015 з боку штабу Бориса Філатова, повідомляється в заяві, розміщеній на сайті Опозиційного блоку.

За даними штабу, для зриву виборів заготовлені близько двох десятків "торпед" з "напівкримінальних особистостей".

"Наші опоненти продовжують масово застосовувати "чорний піар" і провокації. Завдання цих людей буде в тому, щоб псувати бюлетені, пошкоджувати і розбивати виборчі урни. Однак у разі затримання вони будуть заявляти, що нібито їх послав це робити Олександр Вілкул", - йдеться в заяві.

Також штаб Вілкула попереджає про те, що для зриву голосування на дільницях, де у їхнього кандидата найбільша підтримка, його опоненти будуть телефонувати і повідомляти про нібито мінування будівель, де розташовані дільниці.

"Нами вже подані звернення в правоохоронні органи, і ми сподіваємося, що ними будуть проведені всі необхідні профілактичні заходи, щоб вибори мера 15 листопада у Дніпропетровську пройшли чесно і відкрито", - сказав глава штабу Євген Удод.

Дніпропетровцям пропонують продавати голоси, не порушуючи закону

По квартирах Жовтневого району Дніпропетровська розносять листівки, замасковані під бюлетені. Як повідомляє місцевий сайт 056.ua, одну з таких листівок отримав і їхній кореспондент.

У листівці закликають виборців обов'язково виконати свій громадянський обов'язок і піти на вибори, але при цьому радять не відмовлятися від продажу голосу на виборах.

Слід зазначити, що сама листівка схожа на виборчий бюлетень. Ідея розповсюджувачів полягає у тому, що фото цієї листівки з необхідною відміткою можна надіслати покупцеві голосу замість фото справжнього бюлетеня. Тобто заробити грошей, але при цьому проголосувати за велінням серця.

"Сфотографуй свій" голос "на листівці і віддай здирникам цю фотографію", - йдеться в тексті листівки-бюлетеня.

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Фото: сайт 056.ua

Виборчий штаб Вілкула звинувачує Філатова у скупці голосів на виборах

Виборчий штаб кандидата в мери Дніпропетровська Олександра Вілкула оприлюднив заяву зі звинуваченням його опонента Бориса Філатова у скупці голосів на місцевих виборах.

"Сьогодні у МВС відбувся брифінг, на якому народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко і радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомили про те, що розслідується схема дистанційної скупки десяти тисяч голосів у Дніпропетровську. І заявили, що повідомив їм про це, нібито, народний депутат Борис Філатов. Розуміючи дружні зв'язки пана Філатова з паном Шкіряком і паном Геращенком, що неодноразово підтверджувалося всіма трьома персонами, ми розуміємо їхнє бажання "обілити" і врятувати Бориса Альбертовича. Але, на жаль, на цій прес-конференції не було озвучено, що голоси у першому турі скуповувалися саме на користь Філатова! ", - повідомляється в заяві.

За наявною у виборчого штабу Вілкула інформацією, у першому турі голоси нібито скуповувалися на користь Філатова через спеціально створений сайт vibori.cc.

"Але потім щось у них пішло не так. І інформація про скупку десяти тисяч голосів на користь Філатова стала загальнодоступною. Скупка голосів на його користь здійснювалася через картки "Приватбанку". Усі матеріали загальнодоступні - фотографії бюлетенів із голосами за Філатова і номерами карток "Приватбанку", бази телефонів тих, чиї голоси були куплені", - заявляють у штабі Вілкула.

Вибори мера Дніпропетровська 2015: другий тур обіцяє бути непередбачуваним

Фото: сайт Опозиційного блоку

У Дніпропетровську викрили кіберсхему підкупу виборців

У Дніпропетровську викрили кіберсхему підкупу виборців, фінансовану з Москви, повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Геращенко розповів, що в середині жовтня жителям міста почали надходити повідомлення через Viber з пропозицією продати свій голос на виборах. Пропонувалося надіслати підтвердження своєї згоди і натомість обіцяли поповнення телефонного номера на 50 гривень.

"Таким чином, скупники голосів перевіряли лояльність виборців на предмет готовності продати свій голос і так залучали потенційних продавців, отримуючи їх довіру лише за 50 гривень або 2,3 долара", - зазначає Геращенко.

За даними слідства, понад 10 тис. осіб були згодні продати свій голос. І за кілька днів до дня виборів їм запропонували надіслати на зазначену адресу електронної пошти фото свого виборчого бюлетеня на виборах мера Дніпропетровська з відміткою, за кого вони проголосували. При цьому від виборців не вимагали голосувати за якогось конкретного кандидата у мери Дніпропетровська.

Правоохоронці з'ясували, що зловмисники отримували фінансування для підкупу в біткоінах з Москви, а потім в Україні конвертували ці гроші у гривню.

Продавая свой голос на выборах - ты торгуешь будущим своих детей! Местные выборы в Украине ознаменовались применением ...

Posted by Антон Геращенко on Friday, 13 November 2015

Члена виборчої комісії побили та викрали

Член виборчої комісії від одного з кандидатів на посаду міського голови м. Дніпропетровська звернулася до поліції з повідомленням про побиття та викрадення, йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України у Дніпропетровській області. Зі слів постраждалої це сталося 11 листопада о 22:00.

Співробітники Красногвардійського відділу поліції встановили, що цього дня 34-річна жінка проводила агітаційну роботу, коли до неї під'їхав легковий автомобіль, з якого вийшли троє чоловіків. Зі слів жінки, її побили, посадили у машину та провізши кілька кілометрів, висадили на вул. Героїв Сталінграду.

Постраждала звернулася до лікарні, де їй поставили діагноз закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забиття грудей. Наразі жінку госпіталізовано.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Поліція проводить оперативно-розшукові заходи для встановлення автомобіля та осіб правопорушників, причетних до даного кримінального правопорушення.

Результати першого туру виборів мера Дніпропетровська

Хто вийде у другий тур у Дніпропетровську, стало зрозуміло вже після перших результатів опитувань на виборах. Так, згідно з даними екзит-полу "Савік Шустер Студії", на виборах мера у першому турі з результатом 41,6% лідирував Борис Філатов, за ним йшов Олександр Вілкул з 32% голосів виборців. Третє і четверте місце займали відповідно Загід Краснов (11,2%) і Максим Курячий (5,8%).

Тим не менш, під час підрахунку голосів територіальною виборчою комісією Дніпропетровська, у лідери вирвався Олександр Вілкул (37,52%), а Борис Філатов відставав від нього лише на 2%.

За офіційними результатам виборів у Дніпропетровську 25 жовтня, оприлюдненими на сайті ЦВК, у другий тур виборів мера Дніпропетровська 2015 вийшли представник партії "Опозиціний блок" Олександр Вілкул, за якого віддали голоси 37,94% виборців, і кандидат від "УКРОП" Борис Філатов - з результатом 35,77%.