ua en ru

У друкарні Тернополя знайшли тисячі неврахованих бюлетенів

У друкарні Тернополя знайшли тисячі неврахованих бюлетенів Фото: виборчі бюлетені

Пластини для друку бюлетенів не були знищені

В Тернополі у видавництві "Терно-граф" знайшли тисяч неврахованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах 25 жовтня, хоча офіційно всі бюлетені були передані в територіальну виборчу комісію (ТВК) ще в п'ятницю, 16 жовтня, повідомляє місцеве видання 0352.ua.

Як повідомив з місця подій народний депутат, кандидат від "Самопомочи" на посаду мера Тернополя Тарас Пастух, також у друкарні виявили пластини, з яких друкувалися бюлетені.

"До цього часу пластини не знищені, як того вимагає виборче законодавство та не складено відповідний акт", - зазначив Пастух.


"Ми приїхали на друкарню і зафіксували тисячі чистих бюлетенів. В нашій присутності тільки почалися знищуватися пластини. А частина з них взагалі довелося шукати по всій друкарні. Тобто від 16 жовтня і до сьогодні всі пластини залишалися без контролю територіальної комісії, будь-якого суб'єкта виборчого процесу і ми можемо припустити, що таких бюлетенів було надруковано в два або три рази більше, ніж необхідно", - зазначив Пастух.

Зараз у видавництві працює слідча група, допитують працівників друкарні, викликане членів ТВК. Офіційний коментар з приводу цих подій буде оприлюднений 21 жовтня. У неофіційних коментарях представники виборчої комісії говорять про те, що вибори в Тернополі 25 жовтня можуть не відбутися.

Нагадаємо, у Закарпатській області всі бюлетені, які були надруковані (близько 900 тис.), виявилися недійсними, оскільки в них неправильно вказано назву партії "Самопоміч".