ua en ru

Яценюк пропонує зобов'язати місцеву владу заборонити перевірки ЗМІ до закінчення виборів

Яценюк пропонує зобов'язати місцеву владу заборонити перевірки ЗМІ до закінчення виборів Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр виніс постанову на розгляд Кабміну

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує Кабінету міністрів України зобов'язати місцеву владу заборонити перевірки засобів масової інформації до закінчення місцевих виборів, які пройдуть 25 жовтня 2015 р. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на те, що нам не вистачає Конституційних повноважень не тільки в цьому питанні, але і в інших питаннях, але давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів місцевої влади щодо того, щоб заборонити проведення перевірок ЗМІ. Я підтримую і вношу цю постанову на розгляд Кабінету Міністрів України", - заявив Яценюк.

Відповідну заяву він зробив після того, як з проханням про прийняття постанови про заборону перевірок ЗМІ до нього звернувся міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Я просив би внести з невідкладної процедурі 55/2 Постанова про введення обмежень на перевірки діяльності ЗМІ в період до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році", - заявив Стець.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила скасувати проведення планових та позапланових перевірок своїх ліцензіатів в ході проведення передвиборної кампанії на місцевих виборах.