ua en ru

ЦВК констатує проблеми з друком бюлетенів 7 комісіями на місцевих виборах

ЦВК констатує проблеми з друком бюлетенів 7 комісіями на місцевих виборах Фото: Михайло Охендовський

Харківський облвиборчком хотів почати друкувати бюлетені без реєстрації однієї партії

Центральна виборча комісія (ЦВК) констатує проблеми з друком виборчий бюлетенів 7 комісіями на місцевих виборах. Про це на брифінгу в п'ятницю розповів голова ЦВК Михайло Охендовський, передає прес-служба ЦВК.

"Ще 1 жовтня за законом повинен був завершитися етап реєстрації кандидатів. Не у всіх випадках це питання взяли в законний спосіб. Це обставина, у свою чергу, ускладнило ситуацію з печаткою виборчий бюлетенів для окремих місцевих виборів. Можна сказати, що на сьогодні є сім потенційно "гарячих точок", де буде складна ситуація з друком бюлетенів", - сказавши він.

Так, за його словами, Харківська обласна виборча комісія всупереч закону навіть вирішила почати друк бюлетенів без реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради від місцевої організації однієї з політичних партій. ЦВК своєчасно скасував відповідне рішення виборчої комісії. Тому друк незаконних бюлетенів там зараз не здійснюється.

"Абсолютно зрозуміло, що друк бюлетенів без включення до них всіх кандидатів, які мають право бути там зазначеними, є нецільовим використанням бюджетних коштів, за що законодавством України передбачена кримінальна відповідальність невідворотна", - заявив Охендовський.

Разом з тим, бюлетені для цілої Харківської області за систематичні порушення законодавства з боку Харківської обласної виборчої комісії не затверджено і не передані в друк до теперішнього часу.

Нагадаємо, ЦВК сформувала новий склад Харківського обласного виборчкому.