ua en ru

ЦВК сьогодні обговорить можливість проведення виборів у Красноармійську

ЦВК сьогодні обговорить можливість проведення виборів у Красноармійську Фото: Михайло Охендовський

Рішення про перенесення виборів у Маріуполі та Красноармійську повинна прийняти Рада

Центральна виборча комісія (ЦВК) сьогодні на засіданні обговорить можливість проведення місцевих виборів у Красноармійську Донецької області. Про це в ході брифінгу заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Невідкладно після закінчення нашого брифінгу, спочатку відбудеться нарада, а потім, я сподіваюся, засідання ЦВК, на якому ми буде давати юридичну оцінку ситуації, що склалася в місті Красноармійськ. Я сподіваюся, що там також ще не вичерпані всі можливості для того, щоб голосування з виборів депутатів Красноармійської міської ради, Красноармійського міського голови сталося, щоб результати голосування були законно встановлені міською виборчою комісією", - заявив Охендовський.

"Мені здається, що майже всі засоби, наявні в нашому розпорядженні, ЦВК по Маріуполю вже вичерпала...По Красноармійську простіше. Там немає жодних перешкод взагалі для передачі виборчих бюлетенів", - заявив голова ЦВК.

Охендовський також заявив, що рішення про перенесення виборів у Маріуполі та Красноармійську повинна прийняти Верховна Рада України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликає Верховну Раду України і Центральну виборчу комісію забезпечити проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську Донецької області до кінця 2015 року.