ua en ru

ТСК щодо виборів у Кривому Розі визнала факти порушень у ході голосування

ТСК щодо виборів у Кривому Розі визнала факти порушень у ході голосування Фото: Оксана Сироїд

Ці порушення можуть бути підставою для проведення перевиборів

Тимчасова слідча комісія (ТСК) з виборів у Кривому Розі визнала факти порушень у ході голосування на виборах мера. Про це в ході погоджувальної ради повідомила заступник спікера Верховної Ради Оксана Сироїд, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме в ці хвилини засідала ТСК. І ТСК прийняла рішення про те, що були порушення, і ці порушення можуть бути підставою для проведення повторних виборів. Я хочу, щоб ми це рішення прийняли на цьому тижні, щоб ми врегулювали ситуацію", - повідомила Сироїд.

Сироїд закликала керівників фракцій врегулювати питання як можна швидше.

Нагадаємо, 16 листопада Криворізька міська виборча комісія встановила результати другого туру виборів - з перевагою 752 голоси переможцем другого туру оголошено Юрій Вілкул. У свою чергу, "Самопоміч" заявила, що за результатами підрахунку 80% бюлетенів на виборах мера Кривого Рогу лідирує Юрій Милобог.

У "Комітеті виборців України" заявили, що у Дніпропетровського окружного адміністративного суду було достатньо підстав для рішення про перерахунок голосів.

26 листопада Верховна Рада України підтримала постанову №3529 "Про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року".