ua en ru

Вибори 2015 у Вінниці: перебіг кампанії

Вибори 2015 у Вінниці: перебіг кампанії У Вінниці на посаду мера на місцевих виборах 2015 р. претендує 12 кандидатів

Місцеві вибори-2015 у Вінниці, як і по всій Україні, проходять сьогодні, 25 жовтня. На цій сторінці ви можете слідкувати за ходом виборчої кампанії у Вінниці і області.


Вибори мера у Вінниці пройдуть в один тур, - КВУ

Після закриття виборчих дільниць з'явилися перші результати екзит-полів. Голова Вінницького Комітету виборців України Владислав Телень розповів про попередні результати виборів у Вінниці.

"На жаль, явка виборців в Вінниці склала близько 39%, але я розчарую тих хто чекає точних результатів екзит-полів, адже при такій явці похибка може бути великою", - зазначив він.

На думку Теленя, вибори мера у Вінниці пройдуть в один тур.

"За нашими даними між першим і другим кандидатом розрив у чотири рази", - підкреслив він.

Прізвищ кандидатів на посаду мера Вінниці, які пройшли Телень не назвав.

У Вінниці станом на 16:00 проголосувало більше 36% виборців

За даними Громадянської мережі ОПОРА, явка виборців на місцевих виборах станом на 16 годину становить 36,2% виборців. Вінницька область активна на 37,4%.

Явка виборців становить 37,4% у центральних областях (Вінницька, Житомирська, Черкаська, Київська, Кіровоградська , Чернігівська, Сумська області та Київ).

На Заході країни (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська, Чернівецька області) - 38,1%, на Сході (Донецька, Харківська, Луганська та Дніпропетровська області) - 33,5% та на Півдні (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька області) - 33,5%.

У Вінниці проголосував спікер Ради Гройсман

У Вінниці на дільниці за місцем реєстрації проголосувавспікер Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє Depo.Вінниця.

Гройсман голосував у школі №10. На ділянку спікер прийшов разом з дружиною, а після голосування поспілкувався з журналістами.

Вибори 2015 у Вінниці: перебіг кампанії

Вибори 2015 у Вінниці: перебіг кампанії

"Вже є повідомлення, що в кількох містах Донбасу вибори на межі зриву. Це тривожний симптом. Тому що кожен українець сьогодні обирає собі владу, яка повинна децентралізувати всю країну і життя окремого села, міста, району і області", - зазначив спікер українського парламенту.

У Вінницькій області вибори проходять без грубих порушень, - КВУ

Голова обласної організації Комітету виборців України Владислав Телень спростував інформацію про те, що у Вінниці 11 виборчих дільниць не відкрилися вчасно у зв'язку з відсутністю кабінок для голосування, вказавши, що окремі ЗМІ подали неправильні статистичні дані.

"Дійсно, станом на 7 ранку на семи дільницях у Вінниці не були встановлені кабіни для голосування. Ситуацію вдалося швидко виправити, - запевняє Телень. - Затримка з початком голосування виникала тільки на двох ділянках, але і там комісії знайшли рішення проблеми - вони відкрили додаткові приміщення для того, щоб забезпечити таємницю голосування. Тому стверджувати, що права виборців у Вінниці були порушені - неправильно. Зараз всі відкриті ділянки, а люди голосують".

За його словами, скарги, що надійшли сьогодні в обласну організацію Комітету виборців, в основному пов'язані з тим, що на окремих бюлетенях відсутні номери ділянок. Телень зазначає, що це "наслідок законодавства", яке дозволило поліграфічним підприємствам не друкувати номери ДВК на бюлетені. Вписувати його повинні члени комісії від руки.

На дільниці в Вінницькій області міняли бюлетені через помилку у прізвищі кандидата

У селі Гнатків Томашпільського району Вінницької області на ДВК №051107 сьогодні, 25 жовтня, здійснювалася заміна бюлетенів. Згідно з повідомленням громадської мережі ОПОРА, у прізвищі одного з кандидата в депутати Томашпільського районного ради була допущена помилка.

Бюлетені замінені і складено відповідні акти. На місці події були присутні правоохоронці.

У Вінниці на 11 дільницях відсутні кабіни для голосування

У Вінниці на 11 дільницях станом на 10 ранку не були встановлені кабіни для голосування. Про це повідомляє прес-служба Комітету виборців України на сторінці в соцмережі Facebook.

"У Вінниці на дільницях масово не встановлено кабіни для голосування. Така ситуація має місце відразу на 11 дільницях: № 51 558 (Привокзальна, 44), № 51552 (Маяковського, 138), № 051480 (вул. Першотравнева, 88), № 51476 ( пер. Залізничний, 10), № 51469 (вул. Чехова, 10), № 51561 (вул. Баженова, 32), № 051472 (вул. Іванова, 8); № 51453 (вул. Фрунзе, 4); № 51672 ( Хмельницьке шосе, 96), № 51562 (Немирівська шосе 78) № 51567 (вул. 50 років Перемоги, 49)", - сказано в повідомленні.

Попередні місцеві вибори у Вінниці

Попередні чергові місцеві вибори, на який виборці голосували за кандидатів до Вінницької обласної ради, проходили 31 жовтня 2010 р.

Лідером за кількістю набраних голосів у 2010 р. була Партія регіонів, яку підтримали 20,68% виборців.

На другому місці опинилася партія ВО "Батьківщина", за яку віддали свої голоси 24,6%.

У трійку лідерів також увійшла партія "Єдність", за яку проголосували 16,9 % виборців.

Також до обласної ради увійшли партія "Фронт змін" (7,9 % голосів), Народна партія, Соціалістична партія України.