ua en ru

Вибори мера Дніпропетровська 2015: хроніка передвиборчих перегонів

Вибори мера Дніпропетровська 2015: хроніка передвиборчих перегонів фото: передвиборчі перегони завершуються

Вибори мера 2015 у Дніпропетровську, як і в інших містах України, пройдуть 25 жовтня. На цій сторінці ви можете стежити за перебігом виборчої кампанії у місті

У Дніпропетровську пропонують гроші за голосування

У Дніпропетровську виборцям пропонують аванс за обіцянку проголосувати за певного кандидата, повідомляє radiosvoboda.org з посиланням на Facebook депутата ВР Олександра Черненка.
Він пише, що «до міліції звернувся громадянин, який вказав, що на його мобільний телефон задзвонила невідома особа і запропонувала гроші за голосування за одного з кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська».
«Реагуючи на звернення, міліція направила за вказаною адресою співробітника в цивільному, який представився виборцем, що прийшов за обіцяними коштами. Співробітник встановив, що за вказаною адресою громадянам видавали по 50 гривень і ще 350 обіцяли видати після виборів», - пише Черненко.
Квартира виявилася орендованою, в ній правоохоронці затримали громадянина Г. У нього вилучили «4900 гривень, мобільний телефон (з якого, зокрема, здійснювався дзвінок на номер заявника в міліцію), списки номерів телефонів інших громадян, агітаційну продукцію однієї партії».
Зі слів депутата, за цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України («Підкуп виборців»), із затриманим тривають слідчі дії.
Також Черненко поінформував, що звернувся зі зверненням з цього приводу до начальника обласного управління міліції.

Кандидата в мери побили невідомі

На посаду міського голови Дніпропетровська претендують 30 кандидатів, у тому числі Борис Філатов, Олександр Вілкул і Загід Краснов. Передвиборна гонка не обходиться без різних порушень і навіть нападів на кандидатів. Так, один з кандидатів на посаду мера Дніпропетровська Юрій Помазан заявляє, що його жорстоко побили після зустрічі з виборцями і зараз він з травмами середньої тяжкості перебуває в лікарні. "На нас налетіли спочатку три людини - спортивні хлопці в балаклаві. Нас з товаришем почали відсікати, потім ззаду підбігли ще двоє. Били по нирках. Працювали швидко і технічно. Було видно, що це спортсмени. Як швидко з'явилися, так швидко і пішли", - розповів кандидат.

Вибори мера Дніпропетровська в 2010 р.

На попередніх виборах у 2010 році мером міста був переобраний Іван Куліченко, який представляв інтереси Партії регіонів. За Куліченка віддали свої голоси понад 113 тис. виборців.